Здравейте!
Искам да Ви попитам възможно ли е Топлофикация да ти смени служебно партидата?
Собственик съм на апартамент съм от 2003 г,партидата си остана на името на баща ми.Топлофикация води дело срещу него за периода 2000- 2008.Наскоро получих заповед за изпълнение на парично разпореждане за периода м.6.2008 - м.4.2011 г.В законовия срок възразих и Топлофикация е завела дело.Онзи ден си получих призовката и документите и с изненада установих,че от м.5.2012 г ми е сменена служебно партидата на основание чл.14 от общите правила на Топлофикация.Сред документите представени от тях,гордо се мъдреше нотариален акт на апартамента ми.Та въпроса ми е, има ли право Топлофикация да ми сменя служебно партидата?Защото този техен чл.14 от общите им правила гласи,че при промяна на собствеността купувачът е длъжен в 30-дневен срок да отиде и да си смени партидата.Аз договор с тях нямам и не смятам,че съм купувач а и не съм длъжна да им знам условията.Интересно и как са се сдобили с този нотариален акт!Освен това и да приемем,че имат право да ми сменят партидата,при положение,че това е направено м.05.2012,могат ли да ми искат пари за стар период в случая от м.8.2008 до м.04.2011?
Ще Ви бъда благодарна за всякакви съвети!
- Дата и час: 27 Ное 2024, 19:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Относно Топлофикация
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Относно Топлофикация
Здравейте!
Моля някой да помогне!
Живея в общинсто жилище от 8 години.
Имам неплатени сметки към топлофикация/само за тръби/от 5 години.
Изпратено ми е писмо от тях за суми за период от 5 години.
Съгласна съм да погася задължението, но служителката ми каза че плащането ще се разнася от петата година до настоящият момент................нали има 3 год.давност!
И още нещо-казаха ЧЕ те ми сменяВат партидите-т.е.ПРЕХВЪРЛЯТ ГИ НА МОЕ ИМЕ/до сега не бяха на мое име/.Имат ли такова право без мое съгласие?Аз не съм подписвала никакъв договор с тях-НЕ желая услугите им.
Заплашват ме със съд. изпълнител и запор.
Какво да направя за да платя само за 3 год . назад?
Какво бихте казали за колективните искове?
Въобще-помогнете с какъвто и да е съвет!
Благодарности и признателност предварително!
Моля някой да помогне!
Живея в общинсто жилище от 8 години.
Имам неплатени сметки към топлофикация/само за тръби/от 5 години.
Изпратено ми е писмо от тях за суми за период от 5 години.
Съгласна съм да погася задължението, но служителката ми каза че плащането ще се разнася от петата година до настоящият момент................нали има 3 год.давност!
И още нещо-казаха ЧЕ те ми сменяВат партидите-т.е.ПРЕХВЪРЛЯТ ГИ НА МОЕ ИМЕ/до сега не бяха на мое име/.Имат ли такова право без мое съгласие?Аз не съм подписвала никакъв договор с тях-НЕ желая услугите им.
Заплашват ме със съд. изпълнител и запор.
Какво да направя за да платя само за 3 год . назад?
Какво бихте казали за колективните искове?
Въобще-помогнете с какъвто и да е съвет!
Благодарности и признателност предварително!
- roza05
- Нов потребител
Ако искаш да се възползваш от погасителната давност най-добре е да минеш през дело.Когато го спечелиш Топлофикация не може да ти търси сметки по стари от три години.Давността не се прилага служебно. Не съм юрист но водих 2 годишна люта битка с Топлофикация в резултат на което от 15 000 лв които те ми търсеха се оказа че ще им дам само 1300лв. Имам много добър адвокат ако те интересува пиши на лично.
- bjbjbj
- Младши потребител
Здравей и благодаря за отговора.
Аз какво почнах да правя след като ми го каза адвокат:на банкиране съм и платих сметките за 2010 година като описах фактурите от този период.Ще погася задълженията до настоящият момент.От 5-та до 2-та година няма да ги плащам.Така ме посъветваха.То при мен сумата е да 5 год-към 500лв а за 3 год. към 350лв.
Ако ги търсят сумите между 3 и 5 година би трябвало да мога с този вариант да се защитя?
Аз какво почнах да правя след като ми го каза адвокат:на банкиране съм и платих сметките за 2010 година като описах фактурите от този период.Ще погася задълженията до настоящият момент.От 5-та до 2-та година няма да ги плащам.Така ме посъветваха.То при мен сумата е да 5 год-към 500лв а за 3 год. към 350лв.
Ако ги търсят сумите между 3 и 5 година би трябвало да мога с този вариант да се защитя?
- roza05
- Нов потребител
Здравейте!
Да Ви споделя как се развиват нещата при мен:започнах да плащам на Топлофикация/на ел. банкиране съм като физическо лице /от 3 години на зад към настоящия момент по фактури.Чаках близо 1 месец да разнесат плащанията.При първото пращане/общо 3 до сега съм направила/ виждам в сайта им, че са закрили най-старите задължения.При второто плащане...за мое учудване бяха направени корекции и на първото и закрити фактури от третата година до настоящия момент!Може би най-после са разбрали, че не са "държава" в държавата.
Поздрави на всички!
Да Ви споделя как се развиват нещата при мен:започнах да плащам на Топлофикация/на ел. банкиране съм като физическо лице /от 3 години на зад към настоящия момент по фактури.Чаках близо 1 месец да разнесат плащанията.При първото пращане/общо 3 до сега съм направила/ виждам в сайта им, че са закрили най-старите задължения.При второто плащане...за мое учудване бяха направени корекции и на първото и закрити фактури от третата година до настоящия момент!Може би най-после са разбрали, че не са "държава" в държавата.
Поздрави на всички!
- roza05
- Нов потребител
bjbjbj написа:Ако искаш да се възползваш от погасителната давност най-добре е да минеш през дело.Когато го спечелиш Топлофикация не може да ти търси сметки по стари от три години.Давността не се прилага служебно. Не съм юрист но водих 2 годишна люта битка с Топлофикация в резултат на което от 15 000 лв които те ми търсеха се оказа че ще им дам само 1300лв. Имам много добър адвокат ако те интересува пиши на лично.
Здравейте!
Макар че съобщението ви е адресирано до друг потребител, ще бъдете ли любезни да ми дадете координатите на вашия адвокат, защото и аз имам подобни проблеми с Топлофикация.
Сори, че пиша така, но току що се регистрирах и нещо не мога да пиша лични съобщения.
Благодаря!
- prinz88
- Нов потребител
Здравейте!
Макар че съобщението ви е адресирано до друг потребител, ще бъдете ли любезни да ми дадете координатите на вашия адвокат, защото и аз имам подобни проблеми с Топлофикация.
Сори, че пиша така, но току що се регистрирах и нещо не мога да пиша лични съобщения.
Благодаря!
------------------------------------------------------------
Ако Ви интересува потърсете в нета адв. кантора "Милованови"-в сайта им има и много съвети към потребителите.Те са се специализирали точно в такива дела.Аз бях намислила към тях да се обърна в случай на нужда,но както съм написала нещата се развиват благоприятно за мен.Защото не ми се занимава с тия ГЛАМАРИ от Топлофикация.
Поздрави!
Благодаря!
------------------------------------------------------------
Ако Ви интересува потърсете в нета адв. кантора "Милованови"-в сайта им има и много съвети към потребителите.Те са се специализирали точно в такива дела.Аз бях намислила към тях да се обърна в случай на нужда,но както съм написала нещата се развиват благоприятно за мен.Защото не ми се занимава с тия ГЛАМАРИ от Топлофикация.
Поздрави!
- roza05
- Нов потребител
Здравейте.Относно адвоката които ми спечели въпросните две дела,търсете адвокат Доросиев кантората му е в търговския дом,кантора 313.Има и телефон ако ви интересува.
- bjbjbj
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|