Здравейте,
Преди една година Районния съд в Бяла ми издаде изпълнителен лист срещу лице, което ми дължи пари. Веднага след това се обърнах към ЧСИ за да си взема дължимото, но за съжаление без успех. Длъжникът има движимо имущество на свое име, но то не може да бъде описано, защото не се знае къде е. Отговаря на обажданията на ЧСИ-то и обещана да внесе дължимото по сметка, но това не се случва. И така вече година и повече ...
1. Има ли смисъл (ще има ли резултат) да го подведа под отговорност по чл. 293а от НК?
2. Тъй като не съм адвокат, трябва ли да се обърна към такъв за да се задейства тази процедура или мога сам да подам необходимите документи?
3. Колко ще ми струват услугите на адвоката?
Ако някой има опит с подобни дела моля да го сподели?
Поздрави
- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дело по чл.293а от НК. Има ли смисъл?
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Дело по чл.293а от НК. Има ли смисъл?
Някой няма ли отговори за мен?
- jabber
- Младши потребител
Следва да подадете Жалба в прокуратурата, но едва ли ще образуват дело - прокурорите разбират от наказателно право толкова, колкото и от гражданско право. Пълен цирк.
- neutralen
- Активен потребител
neutralen написа:8) Следва да подадете Жалба в прокуратурата, но едва ли ще образуват дело - прокурорите разбират от наказателно право толкова, колкото и от гражданско право. Пълен цирк.
Хммм, че за какво е прокуратура, ако не познават законите! Има някакъв начин да се преборя със системата сигурно? Къде точно трябва да се подаде тази жалба? В София или по местожителство на длъжника? Ако се обърна към адвокат колко трябва да струват услугите му горе-долу? Има ли тарифа както при ЧСИ-тата?
Последна промяна jabber на 31 Яну 2013, 10:28, променена общо 2 пъти
- jabber
- Младши потребител
Хайде бе хора дайте някое съветче ... нали за това е този форум? Ако на някой му е неудобно да пише тук да ми драсне на jabber@gbg.bg, пък ако ми направи и добро предложение да ме представлява по гореописания казус ще съм благодарен.
- jabber
- Младши потребител
Те познават законите, но действат само когато им отърва.. Не носят отговорност нито за незаконни действия, нито за бездействия. Жалбата вероятно трябва да е в Бяла, щом там съдът го е осъдил да плати. Всеки адвокат си има собствени "цени", тук не става дума за представляване, защото още няма дело... Най-добре е да се натиска ЧСИ да му издирва имоти и пари, за да ги събира.. Ако и ЧСИ-то е в Бяла и е свързано с длъжника, обаче, работата няма да тръгнеjabber написа:за какво е прокуратура, ако не познават законите!
- kaloiski
- Младши потребител
kaloiski написа:Те познават законите, но действат само когато им отърва.. Не носят отговорност нито за незаконни действия, нито за бездействия. Жалбата вероятно трябва да е в Бяла, щом там съдът го е осъдил да плати. Всеки адвокат си има собствени "цени", тук не става дума за представляване, защото още няма дело... Най-добре е да се натиска ЧСИ да му издирва имоти и пари, за да ги събира.. Ако и ЧСИ-то е в Бяла и е свързано с длъжника, обаче, работата няма да тръгнеjabber написа:за какво е прокуратура, ако не познават законите!
Разбирам как стоят нещата ... ЧСИ-то е от Русе и не е свързано с длъжника ... Той просто много се опъва. Разбрах за тарифите на адвокатите. Имам друго питане сега ... Мога ли да ползвам ЧСИ от София и мога ли да сменям ЧСИ-то изобщо? Мога ли да се обърна към фирма за събиране на вземания и те да се занимават с всичко?
Поздрави
- jabber
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|