начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Изпълнително дело

Изпълнително дело

Мнениеот ivand_2 » 11 Мар 2013, 17:19

Привет на всички във форума!
Бих искал да споделя с Вас ситуацията в която изпаднах и да чуя вашите мнения:
имам задължение за адв. възнаграждение по дело което изгубих срещу общината, докато се наканя да платя сумата получих писмо от ЧСИ на 20.01.2013 с което ме уведомява че на 18,12,2012 ще бъде извършен опис на вещи в дома ми за удовлетворяване на вземането. Това писмо или е пътувало 20 дни 30 км, или е било пуснато след 18.12.2012, но на тази дата никой не е идвал в дома ми и не са извършвани никакви действия от страна на ЧСИ в този ден.
И естествено сметката от 150 лв стана 330лв.
След като получих писмото се свързах с ЧСИ и заплатих главницата.
Попитах защо не съм получил покана за доброволно изпълнение , с която да бъда уведомен за започнатия процес, но отговор не получих.
Въпросът ми към Вас е трябва ли да заплащам такси за действия които не са извършени , и правилно ли е решил ЧСИ да предприеме принудителни действия без да изпрати покана за доброволно изпълнение?
Повярвайте ми , имам основание да се съмнявам в коректността на този ЧСИ .
ivand_2
Нов потребител

Re: Изпълнително дело

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Мар 2013, 19:13

По принцип не можете да оспорвате всичко, а само ако са прекомерни разноските. Но ако са по тарифа - няма как.

Мисля даже, че не е много висока таксата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivand_2 » 11 Мар 2013, 20:30

Аз не оспорвам всичко. таксата за образуване на ИД е само около 27лв. Въпроса е за останалите 160лв, начислени за оглед и така и не осъществения опис на имущество. Мисля че е трик на ЧСИ за да събере по-голяма сума, защото главницата е малка и няма право на по-голямо възнаграждение по тарифата.
По отношение на съмненията ми - преди 2 години за акт от ИТ - същия ЧСИ беше образувал ИД без да са платени таксите от ИТ. И естествено трябваше да занимавам Камарата им.
ivand_2
Нов потребител

Мнениеот ivand_2 » 18 Мар 2013, 11:53

Много се надявах тук някой от знаещите да даде своето мнение, но явно въпросът ми не предизвика интерес. При посещението ми в кантората на ЧСИ и прегледа на документите установих, че не са платени таксите за образуването на ИД. Общините дължат ли такси за образуване на ИД?
Не ми е ясно - чл. 84 не внасят такси - ал 3. общините, освен по искове за частни общински вземания .
ivand_2
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство