Здравейте, тъй като се регистрирах днес, се надявам това да е правилният раздел.
Имам следният казус. Дойде бележка да се свържа с ЧСИ като длъжник по дело от 2008 год.
Името на ЧСИ-то ми беше познато, тъй като 2010 година имаше дело за неплатени сметки на баща ми, към топлофикация. Тогава бях при нея и покрих всичко, което трябваше да се заплати (сметки към топлофикация, такси за ЧСИ и т.н.). Също така оправих и останалите сметки към топлофикация и от тогава съм изряден платец. Във фактурите, които получавам няма суми за неплатени изминали периоди. Обадих се по телефона, защото следващите няколко дена няма да мога да я посетя и я попитах да не е станала някоя грешка, тъй като предположих, че ме търси за същото нещо. Тя ми обясни, че ме търси като наследник на баща ми, отново за дело за топлофикация, но от 2008 година. Дело, за което не съм бил уведомен, въпреки, че бях там няколко пъти за делото от 2010 година.
Освен това, аз съм сигурен, че старите задължения преди 2008 година съм ги погасявал лично в Топлофикация Пловдив на няколко вноски, тъй като сумата беше голяма и нямаше как да им я изплатя на куп. За съжаление не успях да открия бележки от преди 2008 година, тъй като делото от 2008 год. трябва да бъде за предходен период. По делото от 2010 год. си пазя всички вносни бележки.
Днес се обадих до топлофикация, за да попитам могат ли да ми издадат бележка, че нямам задължения от преди 2008 година и реших да попитам дали има някакви задължения (въпреки, че от 2 години си плащам редовно и на фактурите до сега е нямало дължими суми за предходни периоди). От топлофикация ми казаха, че има останало задължение за периода 2008-2009 година. Тези задължения съм ги покрил, тъй като за тях ми беше делото от 2010 година и няма как да са за делото от 2008 година, тъй като няма как да са ме осъдили за бъдещи плащания.
Моята идея е да ида до съдия изпълнителя и да изискам делото от 2008 година. С него да отида в топлофикация и да изискам справка, че за съответният период не дължа нищо. Също така да представя на топлофикация делото от 2010 с платежните нареждания, за да покажа, че съм платил сумите, за които сега ми казват, че имам задължения.
Надявам се да съм го обяснил разбираемо. Някой ако има някакви други предложения как мога да действам в този случай, ще съм благодарен.
Също така искам да попитам дали тези дела и задължения имат някаква давност. Все пак едва ли са много хората, които си пазят касови бележки от преди 5 години, особено след някой ремонт и разчистване в тях.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 14:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЧСИ ми прати известие за дело от 2008 год.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЧСИ ми прати известие за дело от 2008 год.
Съвет да се даде, без да се види делото, не е коректно. И си включете опцията за получаване на лични съобщения от настройките на форума. По дефоулт е изключена.
- drlaw
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|