Здравейте!
Имам следният казус, моля за съвет.
Октомври месец колата ми бе репатрирана с паяк на Община Бургас. Последва Наказателно постановления от 21.11.2012г. за глоба от 50лв., което получих някъде януари месец срещу подпис. По ред причини реших да забавя плащането, понеже е безлихвено. Днес 30.07.2013, отново срещу подпис получих известие от частен съдия изпълнител за заведено Изпълнително Дело срещу мен за задължението ми. Освен глобата, искат да заплатя и 50лв. разноски и разни такси още 23лв. и сумата набъбнала на 123лв.!!! Къде да обжалвам и въобще не трябва ли да съм уведомен, че при неплащане ще бъда даден на ЧСИ? Как да постъпя? Глобата ще я платя, но с тези други начисления не съм съгласен.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 14:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наказателно постановление и последвало изпълнително дело
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наказателно постановление и последвало изпълнително дело
Дали сте съгласен няма особено значение след като вече има заведено изпълнително дело! Не сте си платили задължението в срок и сега вече има дело - платете го и не се занимавайте. По тарифата към ЗЧСИ само 48 лв. са образуване на ИД и връчване на Покана за доброволно изпълнение, така че сумата не е толкова висока колкото мислите. Виждал съм доста по фрапантни случаи. Имате право да обжалвате в частта за разноските, но тук няма адвокатски хонорар, който да смятате за завишен, а останалото си е фиксирано като сума в тарифата по горе.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
- windlove
- Потребител
Да, благодаря!
Някак по-нормално би изглеждало, ако просто ме бяха предупредили, преди да ме дадат на ЧСИ. И при такъв дълг да се заплаща 145% горница!? Всъщност казвате, че и при 10лв. задължение, пак биха взели 70+лв. разноски?
Някак по-нормално би изглеждало, ако просто ме бяха предупредили, преди да ме дадат на ЧСИ. И при такъв дълг да се заплаща 145% горница!? Всъщност казвате, че и при 10лв. задължение, пак биха взели 70+лв. разноски?
Последна промяна sashoo на 30 Юли 2013, 15:21, променена общо 1 път
- sashoo
- Нов потребител
http://www.trudipravo.bg/index.php?opti ... Itemid=134
Това е тарифата - предполагам са Ви таксували по т.1 - образуване, точка 5 - връчване на ПДИ, т.3 примерно 1 справка НОИ и пропорционалната такса по т.26, която е: 26. (изм. - ДВ, бр. 24 от 2013 г.) За изпълнение на парично вземане се събира такса върху събраната сума, както следва:
а) до 100 лв. - 10 лв.;
Минимума би бил 48 лв. образуване и връчване на ПДИ + 10 те лв. пропорционална такса.
Поздрави!
Това е тарифата - предполагам са Ви таксували по т.1 - образуване, точка 5 - връчване на ПДИ, т.3 примерно 1 справка НОИ и пропорционалната такса по т.26, която е: 26. (изм. - ДВ, бр. 24 от 2013 г.) За изпълнение на парично вземане се събира такса върху събраната сума, както следва:
а) до 100 лв. - 10 лв.;
Минимума би бил 48 лв. образуване и връчване на ПДИ + 10 те лв. пропорционална такса.
Поздрави!
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
- windlove
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|