начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

Въвод във владение-въпрос

Въвод във владение-въпрос

Мнениеот diw64 » 17 Дек 2013, 21:21

Моля за мнение по следната ситуация:

По време на въвод във владение във семейно жилище, находящо се изцяло на втория етаж от къща, се установи че вратите на всички помещения на жилището липсват (дори и входната врата, а достъпът и до двата етажа става от един вход), в помещенията имаше вещи с неизвестен притежател (така каза длъжника на ДСИ и отказа да ги изнесе). Всичките общи вещи продобивани по време на брака липсваха. Накратко жилището бе с голи стени с висящи жици по стените и таваните с купчини боклуци в някои от стаите. Поради липсата на врати ключове не бяха предадени на взискателя от длъжника, както и бе отказано да се предаде ключ от входната втара към двора на къщата, която съществуваше, но от своя страна има резе от вътрешната си страна, което приспособление длъжникът отказа и не премахна въпреки настояването на ДСИ. По този начин може да се възпрепятства достъпа до двора на къщата и до жилището обект на въвода.

Въпросът ми е - при така описаната ситуация, има ли или няма осъществен въвод във владение и има ли препятстване изпълнение на съдебно решение от длъжника, тъй като чрез премахването на вратите, не може да бъде обособено/отделено като самостоятелно помещение в двуетажната къща семейното жилище обект на въвода?

Има ли параметри, при изпълнението на които може да се смята, че въводът във владение е извършен коректно и изцяло?

Благодаря предварително...
diw64
Младши потребител

Re: Въвод във владение-въпрос

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Дек 2013, 21:34

Как да се отговори - въпросът който изисква решение е - резето дали е препятствие за въвод.

Има резета с усилено удържане на 100 юнака. Тоест, живущият, си е сложил преградна защита.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот diw64 » 17 Дек 2013, 21:41

Ами като не знаеш как да отговориш, просто не го прави! Питането ми е сериозно! И съм убеден, Спирачо на 100 юнака, че много добре си разбрал, какво съм имал предвид! На въводът резето не пречи, но определено може да попречи след това, нали? Т.е. няма да има достъп до въпросния имот, стига длъжника да реши така няколко часа след въвода...
diw64
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Дек 2013, 21:54

Освен да изпадна в тежък исихазъм след това предното съобщение, не знам.

Нито знаем за кой се бори питащия, нито нищо, освен че някой има дело.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот diw64 » 17 Дек 2013, 23:36

Питането е хипотетично! Просто казус! Така, че и питащият не знае за кого точно се бори! Абе, аман от разни дето се клатят без да ги бураш! Ако имаш профеционално мнение по питането, кажи го, а не ми разправяй в какви състояния си способен да изпадаш!
diw64
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 18 Дек 2013, 07:06

Не разговаряте с някое мое дете, лично с мен. Ако искате си оправете дикцията, ако не искате не си я оправяйте. Професионалното ми мнение аз основавам на книги. Можете да ги прочетете, но не съветвам да ги прочетете. Ако искате съвет - можеше да се обърнете малко с любезност. Макар и да има ранг-листа на услугите, адвокатските са към буква "А", където са други важни. Искате да се съветваме на абордажи - нека.

Общуването предполага две страни, трябва да има диалог, а не предаване на услуги без пари.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство