начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

Покупка на етаж без земята

Покупка на етаж без земята

Мнениеот customer » 12 Яну 2014, 02:11

Здравейте,
Извинявам се ако вече е питано, но не намерих тема по въпросът.
Обмислям да участвам в търг следващата седмица, но излезе малък казус. Ще купувам апартамент (етаж) в кооперация. Собствениците на етажа от кооперацията са собственици и на 1/3 от земята върху която е построена сградата (в самата сграда има още двама собственици). Описани са като отделни имоти в Нот. акт за придобиване. После в Нот. акт за ипотеката обаче е описан и заложен само етажа без земята. Сега в обявата на ЧСИ-то няма нищо споменато за земя или право на строеж.
Въпросът ми е има ли някаква опастност за мен и ще мога ли да ползвам, ипотекирам и продавам имота без проблеми? Не ми звучи много чисто, но може да има все пак някаква вратичка...
customer
Нов потребител

Re: Покупка на етаж без земята

Мнениеот katerinakuch » 12 Яну 2014, 23:23

На всеки собственик от кооперация би следвало да се полага идеална част от урбанизирана територия, съставляваща поземлен имот. Попитайте собственика, от когото ще закупувате апартамента, дали и каква идеална част от земята притежава. Можете да я закупите с отделен нотариален акт.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство