начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Помощ за имот от съдия изпълнител.

Помощ за имот от съдия изпълнител.

Мнениеот nikolov78 » 08 Апр 2014, 04:16

Здравейте.Не успях да намеря информация по проблема си затова реших да го споделя. Септември 2013 г. си харесах гараж от сайта на съдия изпълнител. Отидох в кантората му, поговорихме ,разгледах книжата и след като се убедих в редовността им подадох оферта. На търга бяхме двама желаещи, като моята оферта беше с 400 лв по висока и вторият наддавач се отказа. На следващия ден внесох цялата сума.Дотук - добре. Оттук -натам проблеми. В срока указан ми от ЧСИ се явих в кантората му където той ми съобщи че срещу проданта е постъпила жалба. С две думи в нея се твърдеше,че въпросния гараж нямал преградна стена и имало достъп до друг гараж.Декември 2014 г. получих препис от решението на окръжния съд в което,по памет се казваше, че поради еди какви си мотиви съдът оставя без разглеждане жалбата на длъжника. Когато след седмица отидох в съда да проверя дали решението е влязло в сила ми казаха,че е подадена въззивна жалба до апелативен съд. Близо два месеца по късно когато проверих за резултата ми казаха, че съдът е определил такса по жалбата на длъжника,която той не е внесъл и жалбата стои без движение.На моя въпрос няма ли срок в който той да си плати тази такса ми бе обяснено,че той(длъжника ) трябва да бъде надлежно уведомен за нейния размер , но понеже не е нищо не можело да се направи. Вече минаха три месеца от тази въззивна жалба и нищо. ЧСИ ме увери ,че платените от мен пари били в него и той нямало да ги разпределя докато случаят не се реши но ми каза че не може да се ангажира със срокове. Затова моля за компетентен съвет.Има ли действия ,които мога да предприема за да ускоря нещата. И изобщо какви са възможностите ми в тази ситуация. Благодаря на отзовалите се.
nikolov78
Нов потребител

Re: Помощ за имот от съдия изпълнител.

Мнениеот windlove » 08 Апр 2014, 09:19

Случвало се е да чакаме решения по жалби срещу постановления за възлагане и по 1 година.
За съжаление ще трябва да почакате :arrow:
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
windlove
Потребител

Мнениеот law_is_all » 09 Апр 2014, 06:23

Задължение на съда е длъжникът да бъде уведомен. В ГПК има цяла глава шеста - Съобщения и призовки. В случея са приложими и разпоредбите на чл.47. Може да се обърнете към съда "ако той е забравил" с искане за прилагането му. Но принципно не е зле да ползвате услугите на адвокат,който да оформя тези неща.
law_is_all
Нов потребител

Мнениеот mandjoukova » 09 Апр 2014, 08:14

Има решение и то е много простичко . Пишете ми на е - mail : mandjoukova@lex.bg и ще ви отговоря !
mandjoukova
Нов потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 10 Апр 2014, 15:57

Няма просто решение, но е трябвало да ползвате адвокат. Можеше да натоварите жалещия с доста сериозни разноски по жалбите, така ще да се замисли преди да пусне нова
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство