Здравейте.
Въпросът ми е под каква форма, мислите, че може да се договори привилегированост на кредитор: споразумение, договор, нещо друго...? Конкретният случй включва следното: А и Б имат бизнес отношения. А има ипотекиран имот в полза на банка, но има и задължения към Б, който от своя страна иска да договори с А, че след банката, ще бъде следващ по ред за удовлетворяване.
Подвъпрос: доколко след сключването на договорката за привилегированост, същатата мпже да се противопостави на чл. 136 ЗЗД? Според мен не може, имам предвид, че дори и да е налице договорно уреждане на реда за удовлетворяне, то А може да учреди и нова ипотека в полза на друг кредитор, да речем, и Б няма да може да направи нищо, въпреки, че има споразумение с А за привилегированост.
Надявам се, че въпросите ми не будят единствено насмешка у вас със своята елементарност, не съм стъпвал в гражданско и търговско дело от 10 години.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Договаряне на привилегированост на кредитор
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Договаряне на привилегированост на кредитор
примерна форма ... договорна ипотека
- zmeyan
- Потребител
zmeyan написа:примерна форма ... договорна ипотека
Да, но искам да избягам от нея. Изобщо искам да избягам от всичко, изброено в чл. 136 ЗЗД.
- ihuahu
- Младши потребител
Всеки иска да избяга от закона, ама после или плаща или нищо не взима. Как ще договориш срещу държавата? Ипотека и особен залог, това са нещата с предимство и с най-ниски разходи. Има и още, но те са с много високи разходи за да се използват.
Последна промяна ivanov_p на 05 Юни 2014, 13:38, променена общо 1 път
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Всеки иска да избяга от закона, ама после или плаща или нищо не взима. Как ще договориш срещу държавата? Ипотека и особен залог, това са неката с предимство и с най-ниски разходи. Има и още, но те са с много високи разходи за да се използват.
Ех...все едно не си осъждал до сега държавата. Или не си печелил дело срещу прокуратурата. Държавата не винаги е изправната страна и държавата не винаги е Бойко, Сергей, Председателя на народното събрание или Окръжния прокурор. Има опции да договаряш дори и срещу държавата. И какво друго прави всеки адвокат, особено наказателния, освен да бяга от закона?
Ипотеката, разбира се, е вариант. Но е скъп вариант. Евтин вариант е обикновен, незаверен договор, споразумение, спогодба, съглашение или каквато и да е било друга дивотия. И питам хора, които са правили подобни, пък аз да си преценям ще ми върши ли работа. Ако няма - здраве. Опит ми трябва, не обща теория на правото.
Благодаря все пак.
- ihuahu
- Младши потребител
Зависи какво търсиш:
1) ако търсиш сигурност на привилегията, насочваш се към "нещо", което се вписва и се приема, че всички са осведомени за него.
2) ако търсиш евтин вариант ... в крайна сметка може да ти излезе по-скъп (особено при евентуално съдебно оспорване) и с липсата на сигурността.
3) ако е за твой клиент и си търсиш "възможности за занимавка" ... е вариантите са много, но тогава не се бърка в твоя джоб
1) ако търсиш сигурност на привилегията, насочваш се към "нещо", което се вписва и се приема, че всички са осведомени за него.
2) ако търсиш евтин вариант ... в крайна сметка може да ти излезе по-скъп (особено при евентуално съдебно оспорване) и с липсата на сигурността.
3) ако е за твой клиент и си търсиш "възможности за занимавка" ... е вариантите са много, но тогава не се бърка в твоя джоб
- zmeyan
- Потребител
zmeyan написа:Зависи какво търсиш:
Вярно е, че не казах в началото какво търся, но го напавих с умисъл, да не слагам преднамерено или пък без да искам граници на човешката мисъл и творчество
Не търся сигурност на привилегията. За това и не скачам на скъпите варианти. Всъщност трябва ми нещо за "замазване на очите" на кредитора, но пък да имам в последствие възможности да лавирам. Виждаш ли защо не си разкривам картите в началото? Ми защото съм нечестен, непочтен и тарикат. И да го римувам - адвокат Само дето не разбирам нищо от гражданско - правния оборот.
- ihuahu
- Младши потребител
Интересно, договор противоречащ на императивна норма е....???
- n_ikito
- Активен потребител
Тука нещо минахме на китайски.
Аз не съм чул някой да е осъдил държавата, по-точно да е спечелил обжалвано разпределение, ако държавата не е допуснала груба грешка. Ти не се съдиш с нея, СИ събира парите и ги разпределя, а ти с хвърчащия договор си до прозореца, вляво, последен.
Аз се чудя как да осъдя държавата защото на практика й събирам данъците и взе да ми дотяга, ти ще разчиташ с хвърчащ договор да я заобиколиш.
Да не пускам нова тема, дали поне теоретично иск по 62 ЗЗД срещу държавата може да мине при положение, че тя има да взима стотици хиляди, не е направила никакви запори и възбрани, а всичко по делото се предприема и плаща от взискателят/те/. Освен връщането на преките разходи(обедняването) дали може да се претендира и за възнаграждение?
Аз не съм чул някой да е осъдил държавата, по-точно да е спечелил обжалвано разпределение, ако държавата не е допуснала груба грешка. Ти не се съдиш с нея, СИ събира парите и ги разпределя, а ти с хвърчащия договор си до прозореца, вляво, последен.
Аз се чудя как да осъдя държавата защото на практика й събирам данъците и взе да ми дотяга, ти ще разчиташ с хвърчащ договор да я заобиколиш.
Да не пускам нова тема, дали поне теоретично иск по 62 ЗЗД срещу държавата може да мине при положение, че тя има да взима стотици хиляди, не е направила никакви запори и възбрани, а всичко по делото се предприема и плаща от взискателят/те/. Освен връщането на преките разходи(обедняването) дали може да се претендира и за възнаграждение?
- ivanov_p
- Активен потребител
Българска работа, братче , байганьовска. Той, аслъ, Ганю акъл не ще, пари му дай. Па и от 'сичко по мноо разбира....
Благодаря на искрено отзовалите се, получих каквото ми беше нужно!
Благодаря на искрено отзовалите се, получих каквото ми беше нужно!
- ihuahu
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|