- Дата и час: 23 Ное 2024, 19:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Образувано изп.дело след смърт
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Образувано изп.дело след смърт
Здравейте, след справка по лице в АП разбрах, че са ми запорирали имотите наследени от татко. При справка в ЧСИ установих че има образувано изп. дело след смъртта на татко въз основа на стар изп лист от 2004 който към 2006 е изтекъл по чл433 ал1 т8, но недопустимо за мен е предадено на чси. през 2007 тоест след перемцията, а към 2011 и по давност по изп. лист. Чси го прекратява тази година по чл 433 ал1 т8. А взискателя си взима изп. лист и завежда ново срещу татко като си правят описи и възбрани без въобще да знам, че има такова дело. За мен е погасено по давност мога ли да подам отр установителен иск по чл 124 ал1 и чл 139 гпк. Те не знаят явно че е починал, а аз не знаех за делото та те си продават имотите без да има субект... Какво да правядайте съвет двама адвоката коренно различно ме съветват???
- zvezdi4ka_8550
- Младши потребител
Re: Образувано изп.дело след смърт
Тук ще те посъветват да отидеш при 3,4...10 адвокат, след което събереш съветите в една шапка и теглиш жребий.
Следваш основният принцип на правото - нищо не правиш! Щом делото е срещу баща ви с кого ще се съдите?
Абе тук има един ИЛ срещу Иван, но аз, Мария, искам да установявам нещо по него?!?
Като ви дойде на главата пускате иск по 439 ГПК, други членове не ви интересуват. Сроковете не ги смятате както трябва, ако е минала давност трябва да я докажете в делото, но не е сигурно.
Следваш основният принцип на правото - нищо не правиш! Щом делото е срещу баща ви с кого ще се съдите?
Абе тук има един ИЛ срещу Иван, но аз, Мария, искам да установявам нещо по него?!?
Като ви дойде на главата пускате иск по 439 ГПК, други членове не ви интересуват. Сроковете не ги смятате както трябва, ако е минала давност трябва да я докажете в делото, но не е сигурно.
- ivanov_p
- Активен потребител
То хубаво нищо да не правя ама не бездейсвам ли така все пак съм разбрала за делото ведно от справката при чси. И както искат опис и публична продан да не го продадат...пък после иди обяснявай..
- zvezdi4ka_8550
- Младши потребител
Нали делото не е срещу вас? Какво ви е грижа? Всяко обаждане в строя, както казват военните, може да ви закопае, ако давността не е минала.
- ivanov_p
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|