начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Има ли право СИ да влиза в апартамента ми без да съм длъжник

Re: съдия изпълнител

Мнениеот aspasia_ » 15 Юли 2011, 11:30

Нямам нищо общо с фирмата, просто апартамента съм закупила от собственика на фирмата като ФЛ. Каквото такова, няма да се караме с ЧСИ , щом прецени няма да го спирам.
aspasia_
Младши потребител

Мнениеот vili_p » 04 Мар 2012, 11:59

Здравейте,имам голям проблем и имам нужда от съвет.Със съпруга ми сме женени от 18 години.Миналата година се разделихме за кратко,но после се наложи да го прибера обратно тъй като се разболя и нямаше кой да се грижи за него.Наскоро разрах че е взел пари от хора който са го осъдили и съответно веднага са го препратили на съдия изпълнител.Запорираха му пенсията и в писмото от съдия изпълнителя пише че ще описват имущетво.Апартамента в който живеем е на моята майка ,а колкото до имуществото което е вътре той почти нищо не е закупил за тези години.Въпроса ми е какво да правя?нямам фактури за почти нищо,а той е регистриран на адреса.моля посъветвайте ме
vili_p
Нов потребител

Мнениеот Pause » 05 Мар 2012, 17:24

Може да предявите установителен иск с който да оборите СИО за вещите ,който смятате че съпруга ви няма принос.И по този начин да ,прекратите СИО по време на брака по отношение на същите поставяйки ги в личното ви имущество.
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: Има ли право СИ да влиза в апартамента ми без да съм длъ

Мнениеот vili_p » 05 Мар 2012, 20:07

пред съдия изпълнителя ли трябба да стане това?
vili_p
Нов потребител

Мнениеот Pause » 05 Мар 2012, 20:22

vili_p написа:Пред съдия изпълнителя ли трябва да стане това?
-Не естествено пред компетентният съд надлежно сезиран по засегнато материално право в случая правото ви на собственост.
:D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот vili_p » 05 Мар 2012, 20:38

благодаря
vili_p
Нов потребител

Мнениеот silanapravoto » 07 Мар 2012, 21:52

kalahan2008 написа:
inspectora написа:Е да, ама не взискателят има правомощията да дойде да описва, нали? :D

Ама взискателят посочва срещу какво имущество да се насочи изпълнението, нали? :wink: И все пак взискателят трябва да плати таксата за описа, за да се извърши същият, нали? Хайде, хайде, взискателят бил невинен, ЧСИ-ту бил(о) виновно...какви Хадвукати на взискателите съм виждал, свят да ти се завие...опиши и бонзая...и кристалните чаши...да не забравиш и дивана и килима...я, тези гуми май са ценни...и т.н....а пък длъжникът те псува на майка пред очите на присъстващия и доволно недоволен и мрънкащ полицай ("абе какво ме занимавате тука, имам по-важни работи да върша, имам преписки и т.н. :evil: "), а ти, нали не трябва да си "диване", не върви някакси да му върнеш на попържнята...нали си блюстител на закона, току-виж утре цъфнали медиите със заглавие "Бирник псува обижда бие рита малтретира Андрешковци"....
Със сигурност има и такива ЧСИ-диванета, но пък в сравнение с броя на взискателите-диванета броят на ЧСИ-диванетата е пренебрежимо малък...никой ЧСИ няма да си дава голям зор, защото, ако щете вервайте, ама описът на движими вещи е далеч по-голямо приключение и изисква доста повече нерви, отколкото един обикновен опис на недвижим имот...то затова и много ЧСИ вече не ходят на такива...

добър вечер господин Клаханчо 2008 и всички останали "бирници" от гилдията ЧСИ.
Защо си чешете езиците над тази Андрешка, вместо до сега да сте и казали откровенно, докато на адреса на нейния апартамент има фирма която се води като длъжнин, взискателя може да и вземе и :mrgreen: последните п...ни гашти с извинение на израза. По хубаво до сега да е замолила фирмата фантом или длъжник да се разкара от нейния апартамент и то да удостовери при действащия по испълнителното дело СИ или ЧСИ, тя се връцка по този форум и флитрува с умния господин Калахан 2008 :P ....за евентуално НП заради обида редакцията има моя адрес..... :mrgreen:
silanapravoto
Младши потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство