- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно има ли вратичка за отпадане на поръчителство
|
|
40 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Има ли вратичка за отпадане на поръчителство
Във вашия случай няма нужда да се криете, когато Ви търсят от банката. Не сте извършили нищо неправомерно. Напротив, когато пак Ви се обадят, заявете им твърдо и категорично, че след като Ви осъдят, едва тогава ще плащате...
Ще Ви е необходим и адвокат.
Ще Ви е необходим и адвокат.
- etere_
- Младши потребител
Re: Въпрос относно има ли вратичка за отпадане на поръчителс
Съветите на pause, в случая са напълно погрешни - нито има нужда, нито има основание да водите ОУИ срещу банката. Не е вярно и това, че ако платите, след това ще имате иск срещу банката за недължимо платено. С плащането вие встъпвате в правата на кредитора/банката/ и след това следва да водите иск срещу длъжника за да си търсите платените на банката пари. Това е целта на банката - да платите, за да я заместите като кредитор.
Правото не се научава във Форума. Вече сте на път да направите фатални грешки, за това по-горе ви писах да се консултирате с адвокат, който да ви каже какво трябва да правите/да не правите. За съжаление вие продължавате да упорствате и това ще има необратими негативни последици за вас. Но вие си знаете.
Правото не се научава във Форума. Вече сте на път да направите фатални грешки, за това по-горе ви писах да се консултирате с адвокат, който да ви каже какво трябва да правите/да не правите. За съжаление вие продължавате да упорствате и това ще има необратими негативни последици за вас. Но вие си знаете.
- neutralen
- Активен потребител
Последна промяна donnasl на 27 Юли 2012, 13:52, променена общо 1 път
- donnasl
- Младши потребител
"Вече сте на път да направите фатални грешки, за това по-горе ви писах да се консултирате с адвокат, който да ви каже какво трябва да правите/да не правите. За съжаление вие продължавате да упорствате и това ще има необратими негативни последици за вас. "
Не ме разбирайте погрешно-наясно съм ,че ми е нужен адвокат и че няма как да науча правото.
Исках да ми просветне има ли светлина в тунела или не.Да ще отида и при друг,но нали трябва да го намеря и то по изразеното от него мнение и позиция.
Не ме разбирайте погрешно-наясно съм ,че ми е нужен адвокат и че няма как да науча правото.
Исках да ми просветне има ли светлина в тунела или не.Да ще отида и при друг,но нали трябва да го намеря и то по изразеното от него мнение и позиция.
- donnasl
- Младши потребител
neutralen само предлагам мнението си.Съвети не давам ,а вие студент по право ли сте или юрист ,че пишете кое е вярно.Всичко е вярно от правна страна друг е въпроса ,че не разбирате.
-
Pause - Активен потребител
В момента просто не трябва нищо да правите, докато не получите някакъв документ от банката. През това време срока тече във ваша полза. Възможно е да получите документи от съда, при положение, че по искане на банката се проведе т.н. "заповедно производство", което става без ваше знание. Съдът издава Заповед за изпълнение, или за незабавно изпълнение и Изп. лист в полза на банката. Във втория случай Заповедта за незабавно изпълнение и ИЛ ще ви бъдат връчени от ЧСИ. И в двата случая имате право на възражение. Във възражението следва да напишете че нямате задължение към банката, както и да искате спиране на изпълнението по реда на чл.420 ал.2 от ГПК. Това ще принуди банката да предяви Иск за съществуване на вземането по реда на чл.422 от ГПК, в което производство, следва да направите възражението че предвидения в чл.147 от ЗЗД срок за предявяване иск от банката срещу длъжника е изтекъл, поради което вашето задължение като поръчител се е погасило по силата на закона.Това е.
- neutralen
- Активен потребител
А,защо мислите така, че банката ще направи?
-
"В момента просто не трябва нищо да правите, докато не получите някакъв документ от банката. През това време срока тече във ваша полза.
А ако през този месец Длъжника внесе 1 вноска?-не прекъсва ли това 6 месечния срок
А ако през този месец Длъжника внесе 1 вноска?-не прекъсва ли това 6 месечния срок
- donnasl
- Младши потребител
Четете всичко написано по темата - колежката poli_g много точно и ясно ви написа че сте договорили "автоматична изискуемост на кредита" от което следва, че 6 месечния срок по чл.147 от ЗЗД почва да тече в едномесечен срок от последната направена от длъжника вноска/16.11.2011 - 16.12.2011 г/ и е изтекъл на 16.06.2012 г.
След това аз ви цитирах чл.147 ал.2 от ЗЗД - "Продължението на срока, дадено от кредитора на длъжника, няма действие спрямо поръчителя, ако той не е дал съгласието си за това."
Тъй като Договора за кредит е писмен, то и вашето съгласие за продължаване на срока също следва да бъде в писмена форма. А вие, надявам се, не сте дали такова съгласие. Така че дори длъжника да направи 1 вноска, това вас не ви обвързва като поръчител. За това ви пиша да не правите нищо, щото може да объркате нещата, които в момента са във ваша полза.
След това аз ви цитирах чл.147 ал.2 от ЗЗД - "Продължението на срока, дадено от кредитора на длъжника, няма действие спрямо поръчителя, ако той не е дал съгласието си за това."
Тъй като Договора за кредит е писмен, то и вашето съгласие за продължаване на срока също следва да бъде в писмена форма. А вие, надявам се, не сте дали такова съгласие. Така че дори длъжника да направи 1 вноска, това вас не ви обвързва като поръчител. За това ви пиша да не правите нищо, щото може да объркате нещата, които в момента са във ваша полза.
- neutralen
- Активен потребител
Благодаря Ви.
Нищо не съм подписвала освен този договор,не съм внасяла и аз суми.
Просто за човек далеч от правото се опитвам да си изясня нещата предварително, преди всичко по-горе описано да ми дойде като гръм от ясно небе.Защото тогава времето за реакцията ми ще е ограничено.
Нищо не съм подписвала освен този договор,не съм внасяла и аз суми.
Просто за човек далеч от правото се опитвам да си изясня нещата предварително, преди всичко по-горе описано да ми дойде като гръм от ясно небе.Защото тогава времето за реакцията ми ще е ограничено.
- donnasl
- Младши потребител
Първо прочете договора за потребителски кредит там е определен падежа ,кога следва да се изпълни.
-
donnasl Искам да те попитам има ли някакво развитие по темата?Аз имам същият проблем.
- Richev
- Нов потребител
Няма развитие.От банката продължават да ме натискат и така.
- donnasl
- Младши потребител
" Възможно е да получите документи от съда, при положение, че по искане на банката се проведе т.н. "заповедно производство", което става без ваше знание"
Съдът по моето местоживеене или по цент.офис на банката(София)?
Вчера вечерта ме уведомиха по телефона(представят се от банката,но аз разбрах че банката използва цетрове които да се занимават със звъненето) ,че Банката е преценила ,че кредита ще го иска от мен като поръчител пожене кредитополучателя има наложени запори от ЧСИ.
Съдът по моето местоживеене или по цент.офис на банката(София)?
Вчера вечерта ме уведомиха по телефона(представят се от банката,но аз разбрах че банката използва цетрове които да се занимават със звъненето) ,че Банката е преценила ,че кредита ще го иска от мен като поръчител пожене кредитополучателя има наложени запори от ЧСИ.
- donnasl
- Младши потребител
Ако банката предяви иска към вас - в съда на вашия постоянен адрес.
- p_dyan
- Потребител
Благодаря Ви за отговорът.
- donnasl
- Младши потребител
Може ли някой да ме насочи към адвокат от Сливен ? Или друг който би поел случая,независимо от къде е.
Днес от фирма ме информираха по телефонът,че кредита ми е изкупен от тях.Другата седмица щели да заведат дело за издаване на ИЛ и да се обърнат към ЧСИ.
Днес от фирма ме информираха по телефонът,че кредита ми е изкупен от тях.Другата седмица щели да заведат дело за издаване на ИЛ и да се обърнат към ЧСИ.
- donnasl
- Младши потребител
Мога да Ви насоча, че при изкупуване на дългове не може да се ползва привилегията като на Банка.
Второ, има едно преливане на качествата на поръчител и съзадължен или солидарно задължен.
Моето мнение е, че поръчителите биват подлъгвани по уговорка че са поръчители, но се оказват нито получатели на пари, нито с привилегия да се освободят.
Второ, има едно преливане на качествата на поръчител и съзадължен или солидарно задължен.
Моето мнение е, че поръчителите биват подлъгвани по уговорка че са поръчители, но се оказват нито получатели на пари, нито с привилегия да се освободят.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
А имат ли право да изкупят кредита, при условие, че не сте попълвали декларация в която да се съгласявате да преотстъпват личните ви данни на трети лица? В договора, взелият кредит се съгласява на това, но той е подписан единствено от него.
- stanislav79
- Нов потребител
Това което съм сканирала е подписано от мен.
Предполагам ,че имат право след като са регистрирани като администратори на лични данни.
Предполагам ,че имат право след като са регистрирани като администратори на лични данни.
- donnasl
- Младши потребител
40 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|