- Дата и час: 01 Дек 2024, 10:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Купих имот от съдия изпълнител и имам проблеми
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Купих имот от съдия изпълнител и имам проблеми
Здравейте. Купих стопански постройки които са били собственост на земеделска кооперация.Продаде ми ги съдия изпълнител и от тогава имам проблеми със ликвидатора на кооперацията.Покупката стана преди 3г. имаше търг оглед опис на постройките и всичко там както си му е реда.Само че във помещенията имаше техника за която и ликвидатора и съдията и аз знаехме че е там, никой тогава не направи опис и не ме уведоми че след време някои може да дойде и да има претенции че това е негово/ликвидатора/ Договора беше сключен спазени бяха всички срокове и чак тогава бях обявен за купувач. Мина почти година и ликвидатора дойде със някакъв докуминт опис на това което смята че трябва да вземе от моя имот. Хранилки за животни, врати на помещения, оборудване за доилна зала,/това което е останало от него/ дворна ограда и изобщо неща които са останали в имота.Има ли право да иска да му ги дам след като никой не е правил такъв опис в мое присъствие и не ме е уведомил че аз тряпва да ги пазя и когато някой рещи че са негови да му ги дам.Колкото и странно да звучи, всеедно аз да си продам жилището с бойлера в него и след година две да си го искам от купувача. Благодаря предварително.
- ива
Re: Купих имот от съдия изпълнител и имам проблеми
тъй както го чета вие сте купили само недвижимия имот ,а сега се продават и движимите
- донна2
все пак вратите и оградата са си към имота тях не може да ги опише ,я дайте по-вече информация че стана интересно ,точно какво сте купили и точно какво пише в постановленнието за възлагане и т.н.
- донна2
В документа издаден от съдията пиш че ми продава обор, доилна зала и агрегатно помещение към нея.
- ива
В документа издаден от съдията пиш че ми продава обор, доилна зала и агрегатно помещение към нея. Никаде в документа не пише има ли някакво оборудване или не
- ива
Врати ,прозорци са си към сградата ,но примерно хранилките са отделно от обора,както и фуражната лента ,те са движимш вещи ,освен ако не са беттонни и зляти към обора , доилната зала е отделна от доилната инсталация , инсталацията се състои разни тръбопроводи свързани към агрегата + доините апарати и гюмовете /последните две може да се доставят отделно / свързани към агрегат , последния се помещава агрегатно помещение .
значи врътите на помещенията не могат да ви вземат /последните като скраб сигурно струват по -вече от врати /
дайте по-вече инфо земята купихте ли ,питам заради оградата и кои са точно описаните вещи
значи врътите на помещенията не могат да ви вземат /последните като скраб сигурно струват по -вече от врати /
дайте по-вече инфо земята купихте ли ,питам заради оградата и кои са точно описаните вещи
- донна2
Обявена съм за купувач на 27.09.01г. Платих на 02.10.01г.на основание чл.384 ГПК съдията постановява възлага в/у мен овчарник и доилна зала.Постановлението подлежи на обжалване в седем дневен срок от съобщаването му на страните.Постановлението влиза в законна сила на 21.11.01г.През 09м.2003г ми бе изпратено писмо от ликвидатора че това което е вътре в моя имот е негово.Това той удостоверява чрез някакъв приемоно предавателен портокол от 24.10.2000г. че след като са предали стадата овце на фирма ...... комисия от няколко членове приема от пастирите кошарите във следния вид: згради,стъкла врати, огради ясли дървени и метални ,хранилки, палети,вана за мляко,вакум помпа,цистерна, съндъци за храна ,ел инсталация, доилна инсталация,врати.Някой неща от горе посочените наистина бяха там година по късно когато имота ми бе продаден.На 26.09.03г. възоснова па споменатия портокол ликвидатора ме покани в най кратък срок да му предам оборудването.Проверих сри съдията и се оказа че към даката на която съм въведен във владение дяма никакъв такъв документ че е извършено някакво приемане ипредаване на описания инвентар нито м/у съдията икооперацията наи малко пък м/у мен и тях. А що се отнася до земята тя е била държавна и аз направих постъпки да я заменя със лична, беше ми направена скица по която аз заградих имота.
- ива
А между ликвидатора и вас няма нищо подписано за оборудването в смисъл ,че ви го оставя да го пазите ,нито по изпълнителното дело . Този приемно предеветелен протокол м/у пастирите и ликвидатора няма отнощение към вас вие не сте подписали ,но виж ликвидатора ще отговаря кое къде е.
Стъклата и вратите са си към сградата , за оградата не става ясно дали вече сте заменили земята ,но,ако още не сте и тая ограда не е масивна и трайно прикрепена към земята/предполагам ,че не е защото инъче ще е допълващо строителство и за нея си има процедура по ЗУТ/ ,а както винаги е някаква тел на колове ,ами приберете си телта да видим какво ще получи , предполагам ,че ще можете да докажете къде със свидетели къде с документи чия чии са коловете и телта .
След като оборудването е оставено там ,вие предполагам не сте му пазач интересно как ще докаже ,че точно тия вещи по една случайност са при вас , най-добре върнене му каквото има там /но с приемно предевателен протокол ,като изрично запишете ,че няма да имат претенции към вас тъй като само това е имуществото което е било там към момента на въвода ви във владение ,ама голяма каша е сътворил тоя ликвидатор /,а ако не го ползвате можете да заведете едно дело да ви заплати за пазенето през тия години .Много от вещите ,които пишете че претендира би трябвало вече да не са годни за нищо изгнили ,ръждясали и т.н. ,той как ще докаже в какво състояние са били преди 2г.
Все пак имате възможност по чл.336 от ГПК да предевите иск след като ще бъдете така или инъче засегнати от изпълнението поне по отношение на врати ,прозорци и др. там принадлежности към сградата .
От своя страна ликвидатора ще може да заведе реивандикационен иск за да му се върнат вещите,но трудно ще докаже какво точно е оставил при вас и в какъв вид е било /не сте подписвали нищо/
Другото е да се опита по наказателен ред ,но как ще докаже че сте му обсебили имуществото което той 2г. не се е интересувал къде е ,а и не се знае какво точно е било към момента на въвода .
Стъклата и вратите са си към сградата , за оградата не става ясно дали вече сте заменили земята ,но,ако още не сте и тая ограда не е масивна и трайно прикрепена към земята/предполагам ,че не е защото инъче ще е допълващо строителство и за нея си има процедура по ЗУТ/ ,а както винаги е някаква тел на колове ,ами приберете си телта да видим какво ще получи , предполагам ,че ще можете да докажете къде със свидетели къде с документи чия чии са коловете и телта .
След като оборудването е оставено там ,вие предполагам не сте му пазач интересно как ще докаже ,че точно тия вещи по една случайност са при вас , най-добре върнене му каквото има там /но с приемно предевателен протокол ,като изрично запишете ,че няма да имат претенции към вас тъй като само това е имуществото което е било там към момента на въвода ви във владение ,ама голяма каша е сътворил тоя ликвидатор /,а ако не го ползвате можете да заведете едно дело да ви заплати за пазенето през тия години .Много от вещите ,които пишете че претендира би трябвало вече да не са годни за нищо изгнили ,ръждясали и т.н. ,той как ще докаже в какво състояние са били преди 2г.
Все пак имате възможност по чл.336 от ГПК да предевите иск след като ще бъдете така или инъче засегнати от изпълнението поне по отношение на врати ,прозорци и др. там принадлежности към сградата .
От своя страна ликвидатора ще може да заведе реивандикационен иск за да му се върнат вещите,но трудно ще докаже какво точно е оставил при вас и в какъв вид е било /не сте подписвали нищо/
Другото е да се опита по наказателен ред ,но как ще докаже че сте му обсебили имуществото което той 2г. не се е интересувал къде е ,а и не се знае какво точно е било към момента на въвода .
- донна2
Аз не желая да завеждам никакви дела.Просто искам да ме оставят на мира.До момента няма заведено дело срещу мен,просто постоянно ме тормози по телефона и с писма но не изявява претенциите си в съдъ.От това което е описано в този портотол действително при мен остана никеловата вана охладителният апарат, вакум помпа,но когато бяхме на огледа никой не ме предупреди че това не влиза в цената нито съдията нито ликвидатора който по това време беше председател на същата кооперация. Ами ако през този период през който никой не потърси оборудването аз го бях продала какво щеше да търси тогава?
- ива
В такъв случай върнете му каквото има при вас ,разбира се без врати и т.н. тъй като те са си към сградата ,но обезетелно това го запишете в един протокол ,както и че не носите отговорност за състоянието на вещите ,както и за вещите които не са открити при вас и не се знае къде са ,и че това което му предавате с протокола действително се е намирало в помещенията към датата на въвода .
- донна2
допълвам другото е да не предприевате нищо и ако реши нека ликвидатора да си доказва кое къде и при кого е захвърлил и в какво състояние по съдебен ред
- донна2
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|