начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Публична продан - помогнете!

Публична продан - помогнете!

Мнениеот b_marinova » 12 Юни 2009, 17:11

Здравейте!Тепърва разучавам сайта и форума в него,затова моля за разбиране,ако нещо бъркам.
Моля за ценен съвет!!!Преди време дядо ми прехвърли 4/6 от апартамента си на мен,а по 1/6 останаха на майка ми и леля ми /неговите дъщери/. Малко по-късно леля ми изненадващо ни изпрати призовка и започнахме дело, с което тя си искаше 1/6 под формата на пари.Мина една оценка на жилището,тя я оспори, мина и тройна експертиза.За споразумение неможе и да става дума, тъй като и след оценките,тя искаше повече и повече. След месец съда излезе с решение: публична продан!Искам да разбера - възможно ли е това, при условие,че когато дядо ми направи прехвърлянето вътре бе записано,че той докато е жив ще има право да живее в това жилище.
Моля за отговор!
b_marinova
Нов потребител

Re: Публична продан - помогнете!

Мнениеот p_dyan » 12 Юни 2009, 22:07

Спокойно, не се притеснявайте. След като не сте успели да се споразумеете с тази опърничава леля за нейните само 1/6 ид.части то се отива на публ.продан.
След като вие имате 5/6 ти няма да има проблем и вие да наддавате докато вземете имота. Така 5/6 са си ваши, а останалата 1/6 част от образуваната цена на търга ще платите на лелята. Не мислете, че на търговете е нещо бог знае какво и че цената отива в небето. Няма такова нещо, дори може под пазарна цена да го вземете, в тази криза и липса на купувачи.
Най-неприятното е че трябва да се плащат разноски на съдебен изпълнител и държавни такси прочие. Глупава е тази ваша леля. След като има оценка от вещо лице , какво по-различно очаква да получи тази леля на търг?
Относно дядото с право на ползуване- това не пречи имота да се продава.
Дръжте ни в течение за да може тук някои колега да подсказва.
p_dyan
Потребител

Мнениеот b_marinova » 14 Юни 2009, 10:07

Благодаря много за отговора ви!Предстои ни среща с нашия адвокат,с който да се обсъдят вариантите.Бихте ли ми казали само-в края на решението за публичната продан има и такси,които дължим за самото производство/които не са ми никак малки/.Ако оспорим решението,пак ли ги дължим? :(

Предварително ви благодаря!
b_marinova
Нов потребител

Мнениеот b_marinova » 14 Юни 2009, 10:11

И още нещо-къде мога да прочета и да се информирам за самата публична продан като процедура? Съжалявам,но никога не съм се сблъсквала с подобен случай и тази материя ми е абсолютно непозната. :cry:
Благодаря!
b_marinova
Нов потребител

Мнениеот p_dyan » 14 Юни 2009, 12:48

виж тази тема , която също ще ти е полезна с подробния отговор. информация за търга, насрочване и прочие ще получите от съд.изпълнител, с когото трябва да сте в тясна връзка, той дори ще може да ви посочи има ли подадени наддавателни предложения.
относно таксите, които се дължат виж тарифата на съдебните изпълнители , специално т.24, ще има и такса за вписване на постановлението за възлагане в Агенция по вписвания, като тази такса също се плаща от купувача, като предполагаме че ще сте вие с 5/6 ид.части.
p_dyan
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство