начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Заявление за издаване на заповед за изпълнение

Заявление за издаване на заповед за изпълнение

Мнениеот petarv » 12 Авг 2009, 17:26

Здравейте,
Значи един човек е взел пари от друг на три части, срещу които са издадени Записи на заповед- 3 бр. от един и същи човек на един и същи човек. Питането ми е при попълването на
Заявление за издаване на заповед за изпълнение по чл.417 ГПК
в т.12 може ли заедно да се опишат и трите записа и в т.9 да се посочи сумата по тях или трябва да се подават 3 отделни заявления.
И още едно питане по същото заявление, законната лихвата в т.9 от кога трябва да се посочи, от датата на издаване на заповедта или от датата на подаване на заявлението?
Благодаря предварително.
petarv
Младши потребител

Re: Заявление за издаване на заповед за изпълнение

Мнениеот p_dyan » 24 Авг 2009, 20:28

Въпроса ти е резонен Също така интересен е подобен казус със няколко фактури на малка стойност (всяка под 100 лв), могат ли да се обединят и да се напише заявление за сума, която е сбора от всички фактури.
Отговора е може, но аз си мисля че понякога е възможно да се попадне на състав който мисли различно (с оглед да събере по-големи такси). Нека също и други колеги споделят практика.
p_dyan
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство