начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Моля помогнете

Моля помогнете

Мнениеот marialo77 » 09 Сеп 2009, 09:59

Съда постановява че по отношение на "Х" имота е на длъжника, а по отношение на "У" е на трето незадължено лице. "Х" назначава публична продан."У" се присъединява към "Х". Дни преди да започне публичната продан длъжника плаща по сметката на "Х" главница,лихва , съдебни разноски, а по сметка на ЧСИ неговата такса по отнощение на "Х" и пуска молба до ЧСИ да прекрати изп.производство поради плащане на целия дълг към "Х".ЧСИ отказва с аргумент, че е платено след започване на изп.производство.Как да се спре изп.производство.Има ли право ЧСИ да продължи публ.продан след като по отношение на останалите кредитори имота е на трето лице.ЧСИ твърди че ще го продаде без проблем.

За уточнение кредитора "А" купува от длъжника имота.В деня на покупката подава молба за заличаване на неговата възбрана. ДСИ заличава възбраната след 6 месеца.Което е незаконно. Кредитора "А" ден след молбата си вади чисто удостоверение за тежести и залага имота в банка. 7 години си плаща редовно кредита и го изплаща.След изплащането продава имота на "Д". Оказва се обаче че за тези 6 месеца забава на ДСИ да заличи възбрана, "Х" се е присъединил към "А", но решението на съда е че никой друг кредитор не може да се присъедини към "А" които е и купувач на имота. Сега "Х" обявява имота на публ.продан. Платено му е лихви и всичко, как "У" се присъединява към "Х", и на какво основание ще се продаде имота. Аз съм "Д" трето незадължено лице и незнам какво да правя.Ако имота се продаде значи ли това че парите от проданта ще дойдат при мен ако "У" няма право да участва в разпределението.Всъщност аз не искам да ми се продаде имота как и по-кое време на изп.производство да се защитя и какви са шансовете ми.
marialo77
Младши потребител

Re: Моля помогнете

Мнениеот ivan_lawyer3 » 09 Сеп 2009, 15:07

Имате право на иск, като трябва да осигурите и предварителни жалби срещу действията на съдебния изпълнител - под формата на установените в закона.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот marialo77 » 09 Сеп 2009, 15:17

по кое време да го подам.След публичната продан или преди.
marialo77
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 09 Сеп 2009, 15:33

Там е работата, че в единия случай ще бъде преждевременно, а в другия случай рискувате опасно - защото имате еднократен шанс.

А жалбите по съдебните изпълнения, продажби и т.н. се разглеждат като по-леки от по-млади съдии (често) и това води до объркване.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот marialo77 » 09 Сеп 2009, 15:42

Длъжника е пуснал искова молба да се докаже плащането и да се прекрати изпълн.производство, и да се отстранят останалите кредитори за които имота не е на длъжника а мой.Може би да изчакам съда по техния иск и тогава да пусна иск, ама ако имота вече е продаден. Ще получа ли пари или длъжника ще ги получи. Къде са моите права .
marialo77
Младши потребител

Мнениеот p_dyan » 14 Сеп 2009, 23:06

Не следва някой да получава два пъти пари за едно и също вземане.
p_dyan
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство