Здравейте,
искам да споделя, че банки /не мога да твърдя за всички/ поддържат разплащателна сметка 2-3 години с нулево салдо, а когато поискаш да закриеш сметката ти вадят едни 200 - 300 лева, които си натрупал като такси за месечно обслужване. В началото искаха един неснижаем минимум от 50 лева, за да не ти закрият сметката. Имам приятели, които са в подобно положение. Ако ме попитате, защото имам толкова сметки, мога да кажа, че когато се кандидатстваше за кредит задължително условие беше да отвориш сметка в същата банка, за да ти приберат "такса разглеждане" веднага. Ще ви бъда благодарен ако споделите опита си с такива банки.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 05:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Банки поддържат сметки с години без да уведомяват собствениц
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Банки поддържат сметки с години без да уведомяват собствениц
Напълно споделям казаното от Вас. От години съм клиент на Първа инвестиционна банка и наскоро съвсем случайно разбрах, че за разплащателните сметки във валута са започнали да начисляват такси, без да информират титулярите за това.
- betina
- Потребител
Като гледам как "омбуцмана" как защитава колекционерите на антики, дали ще му привлечем вниманието? За нещастие не семе толкова заможни...
- kayak1
- Нов потребител
@betina
Таксата за физ. лица се въвежда от началото на 2009та година, най-ниската
е спрямо конкурентите ни(0.30лв) и това е оповестено чрез медиите в
началото на годината
http://www.segabg.com/online/new/articl ... 0040000501 -
има таблица за всички банки. Таксата се начислява като отделна партида към
сметката, а не се дебитира самата сметка т.е. ако сметката е на 0, след
един месец не става -0.30 лв, което води до начисляване на отрицателни
лихви (така е при повечето други банки), а отделно се трупат по 0.30 лв на
месец.
Такса поддръжка юридически лица - 6 лв. на месец; физически лица - 0.30
лв, на месец. Тарифа на ПИБ - http://www.fibank.bg/uploads/Docs_download/Tariff.pdf
Надяваме се, че информацията ще Ви е полезна и съжеляваме за създаденото неудобство.
Таксата за физ. лица се въвежда от началото на 2009та година, най-ниската
е спрямо конкурентите ни(0.30лв) и това е оповестено чрез медиите в
началото на годината
лихви (така е при повечето други банки), а отделно се трупат по 0.30 лв на
месец.
Такса поддръжка юридически лица - 6 лв. на месец; физически лица - 0.30
лв, на месец. Тарифа на ПИБ - http://www.fibank.bg/uploads/Docs_download/Tariff.pdf
Надяваме се, че информацията ще Ви е полезна и съжеляваме за създаденото неудобство.
- dasqad
- Нов потребител
Извинявам се, че се намесвам в темата, но бих искал да попитам: преди 2-3 месеца изведнъж всички банки вдигнаха таксите за междубанковите преводи, като същевременно въведоха такси и за вътрешнобанкови преводи. Сега научавам, че всички банки са въвели и такси за обслужване на депозитите (които автоматично изяждат и без това ниските доходи по депозитите). След 2 седмици ми е падежът на срочния влог и смятам да попитам банката, в която ми е депозитът, дали и те също са въвели подобни такси, без да ме уведомят, както са направили ПИБ. Преди подобни такси имаха само Булбанк, сега явно всички са така.
Въпросите ми са следните:
1/ има ли право банката едностранно да въвежда подобни такси и доколко това е закпоносъобразно;
2/ възможно ли е да има картелно споразуемние между банките, за въвеждане на подобни такси за банковите преводи и за поддържане на депозитите, с оглед компенсиране на загубите от финансовата криза?
Знам, че звучи параноично, но покрай последните скандали за картел между застрохавателите на нищо няма да се учудя.
Въпросите ми са следните:
1/ има ли право банката едностранно да въвежда подобни такси и доколко това е закпоносъобразно;
2/ възможно ли е да има картелно споразуемние между банките, за въвеждане на подобни такси за банковите преводи и за поддържане на депозитите, с оглед компенсиране на загубите от финансовата криза?
Знам, че звучи параноично, но покрай последните скандали за картел между застрохавателите на нищо няма да се учудя.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
В отговор на hidden искам да го успокоя, че ПИБ няма такси по депозитите
- dasqad
- Нов потребител
[quote="dasqad"]@betina
лихви (така е при повечето други банки)
Горецитираното категорично не отговаря на истината. Казвам го от личен опит и то от вчера. Сметката ми се оказа на минус, защото съм я открила преди години и въобще бях забравила за нея. Трябваше да платя близо 2 лева, за да я закрия.
Що се отнася до твърдението, че било разгласено чрез медиите, това е най-малкото несериозно. В крайна сметка, не съм сключила договор чрез медиите, че банката така да контактува с клиентите си!!!
лихви (така е при повечето други банки)
Горецитираното категорично не отговаря на истината. Казвам го от личен опит и то от вчера. Сметката ми се оказа на минус, защото съм я открила преди години и въобще бях забравила за нея. Трябваше да платя близо 2 лева, за да я закрия.
Що се отнася до твърдението, че било разгласено чрез медиите, това е най-малкото несериозно. В крайна сметка, не съм сключила договор чрез медиите, че банката така да контактува с клиентите си!!!
- betina
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|