здравейте, нуждая се от съвет.
История: взех пари на заем от лихвар срещу запис за заповед. След известно време подписах нова запис на заповед но вече за по малка сума ( бях платил вече половината от заетите пари). След 1 година фалирах и спрях да плащам кредита. Предявиха ми записната заповед и ми запорираха апартамента който е СИО. Аз, жена ми и сина ми живеем там ( той е на 13 години ). Мога ли да се възползвам от чл.339 на ГПК ( за да дочакам по добри дни и да си платя сумата). Вторият ми въпрос и по належащия е следният : Същият този лихвар ме заплаши , че ще ми предяви и предната запис на заповед. Има ли право да направи това нещо????
Благодаря на всички за евентуалната информация и помощ!
- Дата и час: 01 Дек 2024, 05:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запис на заповед след запис на заповед!!!!
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Запис на заповед след запис на заповед!!!!
Може ли поне някой да ме напъти къде да чета поне!!!
- alex1976
- Нов потребител
Кой чл. 339 гледате? Подозирам че е на вече отменения ГПК. Сега е чл. 444 ГПК
Ако Ви е единствено жилище, не може да бъде продадено. Това обаче не значи, че не могат да се предприемат други изп. действия срещу вас - запор и опис на движими вещи, запор на трудовото Ви възнаграждение, например
Най-добре е да се разберете с кредитора как да плащате на части, а не да се скатавате "за по-добри дни" /които я дойдат, я не/
Ако Ви е единствено жилище, не може да бъде продадено. Това обаче не значи, че не могат да се предприемат други изп. действия срещу вас - запор и опис на движими вещи, запор на трудовото Ви възнаграждение, например
Най-добре е да се разберете с кредитора как да плащате на части, а не да се скатавате "за по-добри дни" /които я дойдат, я не/
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Спомням си че някъде четох че няма право да се довнажда( ако така мога да се изразя, съжелявам но не съм юрист) ново искане към вече изготвен иск и влязла в сила присъда! Прав ли съм или аз не съм разбрал нещо?
- alex1976
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|