Здравейте!
Извинявам се ако темата е написана в грешен раздел на форума и моля администраторите да я изместят където трябва.
Имам договор с автосервиз за извършване на ремонта на автомобил.
Според договора сервизът е длъжен да ми осигури гаранция и да отстрани описаните проблеми както и да върне автомобила в техническа изправност. Според същият договор аз имам право да прекратя договора без предизвестие в случай на злоупотреба от страна на сервиза като сервизът е длъжен да върне всички пари.
Сега оправиха ми колата но не съвсем тя продължава да е технически неизправна а 2 от проблемите описани в договора си стоят. Първо сигнализирах на въпросният сервиз за проблем но той ми отвърна (Няма страшно карай да свети датчика за маслото е нормално) и единственото което предприе е да сипе добавка за масло.
За мен това е опит за прикриване на сериозен технически проблем и опит за съзнателно въвеждане в заблуждение.
Искам да се възползвам от правото си да прекратя договора заради злоупотреба как мога да направя това и как да го накарам да ми върне парите (имам касови бонове за сумата).
Мисля, че ако използвам правото на гаранция и занеса автомобила в същият сервиз
проблемът няма са бъде отстранен а ще бъде прикрит. Аз не съм специалист и няма как да разбера а и едва ли някой ще може без повторното разглобяване на двигателя.
След като не съм техническо лице и след отговора, че всичко е нормално се обърнах към друг сервиз да диагностика и изказване на становище. Имам издаден констативен протокол в който пише, че има отклонение от нормалната работа на автомобила, че им отчетлив шум от биелните лагери на коляновият вал (това е един от проблемите които трябваше да бъдат отстранени) и че налягането на маслото е под допустимите норми от 0,4 бара (това е нов проблем който липсваше преди ремонта).
Според другият сервиз след отваряне на двигателя (нещо което не позволих докато не се консултирам с адвокат) са почти сигурни, че ще установят непоправими щети нанесени при шлайфането на коляновият вал (също описано като услуга по договора) и някой допълнителни щети (развален термостат) причинени умишлено. Предполагам с цел прикриване на проблем.
Искам въпросният сервиз да заплати всички допълнително нанесени щети по автомобила.
Консултирах се с двама адвокати за сега но искам да чуя колкото може повече мнения на експерти за да съм сигурен, че ще мога да спечеля и че няма да направя някоя грешка.
Имам всички документи сканирани ако някой иска да ги прегледа и да изкаже становище като специалист в областта съм готов да му ги изпратя (немога да кача документите тук. С прекалено голям размер са).
- Дата и час: 01 Дек 2024, 00:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Да осъдиш автосервиз
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|