- Дата и час: 27 Ное 2024, 22:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бившите ми наематели се крият.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Бившите ми наематели се крият.
Здравейте, радвам се, че намерих този форум. Преди 6 м. заведох дело против наемателите ми, които се изнесоха тихомълком (имам договор с тях) и оставиха задължения от около 1500 лв. Адвокатката ми съобщи, че съм получил "обявление", че не могат да бъдат намерени. Говорих и с призовкарите, като им казах, че ги виждам и знам къде работят, но отговорът беше, че те посещават само адресите. Вече няколко пъти по вратите им се лепят "обявления", явно се крият. По телефона адвокатката ми каза за някакви срокове и после ще се назначи "надзорно лице" ???? , после още някакви срокове и тогава "изпълнително дело". Така ли е или аз нещо не съм разбрал?
- renoivan
- Нов потребител
Re: Бившите ми наематели се крият.
Имате нужда от професионалист, който да превръчи обявленията, но не е коректно да се измества адвокатката Ви от делото.
Не е сложно. Трябва да се дублира производството, както се казва в западните въоръжени сили: "Pretty standart operation".
Не е сложно. Трябва да се дублира производството, както се казва в западните въоръжени сили: "Pretty standart operation".
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Не, не искам да измествам адвокатката. Всъщност, тя днес ми се обади и ми каза, че трябва да внеса такса за "особен представител". Като влязох в ОББ да внеса таксата и като казах за какво е, касиерката и колежката и ме изгледаха много учудено, на два пъти ме попитаха дали нямам грешка.
- renoivan
- Нов потребител
Няма грешка- приемете, че някои хора и при проява на невежеството си имат странни погледи.
- Гост.
- Старши потребител
Особен представител на длъжника
Чл. 430. Районният съд по местоизпълнението назначава особен представител на длъжника по искане на взискателя, ако при пристъпването към изпълнение длъжникът няма регистриран постоянен или настоящ адрес.
Чл. 430. Районният съд по местоизпълнението назначава особен представител на длъжника по искане на взискателя, ако при пристъпването към изпълнение длъжникът няма регистриран постоянен или настоящ адрес.
- vasko4
- Младши потребител
Благодаря. Значи "особеният представител" ще защитава интересите на длъжника, за да продължава делото ?
- renoivan
- Нов потребител
Васко, а хипотезата на чл. 47, ал.6 ГПК?
Делото е исково, не изпълнително- едно на ръка, и второ- за да определи съответния съд да се внесе съответна сума, значи е установен постоянен адрес на ответника- дали по реда на ал.4 или с оглед възможността на съда за достъп до НБД " Население" без значение.
Такива работи.
Интересно и тази вечер с колега коментирах, за пореден път, тази нелепост- ищецът плаща на трето лице, което да оспорва неговата претенция. Някакъв non-sens ако питате ищеца, а ако се поровите в ГПК било израз на защита правото и интересите на отсъстващия. Да, де- ала пак си остава за сметка на този, който се домогва да осъди лицето, което представлява особения, като последния има задължението да оспорва претенцията на човека, който му плаща...
Особени работи в особена страна.
Делото е исково, не изпълнително- едно на ръка, и второ- за да определи съответния съд да се внесе съответна сума, значи е установен постоянен адрес на ответника- дали по реда на ал.4 или с оглед възможността на съда за достъп до НБД " Население" без значение.
Такива работи.
Интересно и тази вечер с колега коментирах, за пореден път, тази нелепост- ищецът плаща на трето лице, което да оспорва неговата претенция. Някакъв non-sens ако питате ищеца, а ако се поровите в ГПК било израз на защита правото и интересите на отсъстващия. Да, де- ала пак си остава за сметка на този, който се домогва да осъди лицето, което представлява особения, като последния има задължението да оспорва претенцията на човека, който му плаща...
Особени работи в особена страна.
- Гост.
- Старши потребител
За 24 лева един ЧСИ (негов служител) ще връчи каквото е необходимо, след като кажете къде работят въпросните бивши наематели (длъжници).
- p_dyan
- Потребител
vasko4 написа:Особен представител на длъжника
Тази норма се прилага изключително рядко, на практика не се прилага. Прилага се чл. 47, ал. 6, както посочи и Поли.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Благодаря на всички за мненията. Вече ги осъдих, получих от съда "Изпълнителен лист" и "Разпореждане". Ще търся адвокатката (тя се оказа много печена), за да каже как ще действаме нататък с ЧСИ.
- renoivan
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|