- Дата и час: 28 Ное 2024, 00:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЧСИ и наследници
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
ЧСИ и наследници
Здравейте, имам следния казус: майка ми има кредит, който не погасява вече поне 2 години, няма никакво имущество, а както стана ясно е и заминала в чужбина. Разведена е с баща ми от 8 години и в решението за развода е написано, че тя не предявява претенции към апартамента, тъй като тогава баща ми е откупил от нея нейната половина от апартамента. Сега в апартамента на баща ми идва човек на някакъв частен съдия-изпълнител, който лепи уведомления по вратата - покана към майка ми за доброволно погасяване на дълга в 14-дневен срок (въпреки че беше уведомен, че тя вече не е тук). Тъй като това очевидно не може да стане, какво следва като действия от ЧСИ? Могат ли да ни вземат апартамента и аз, като нейно дете, превръщам ли се автоматично в длъжник, т.е. запориране на сметки и т.н.
- mariqnka
- Нов потребител
Re: ЧСИ и наследници
Думата наследници се свързва със смърт на наследодателя... надявам се майка ви е жива и здрава!
- marlex
- Младши потребител
Re: ЧСИ и децата на длъжника
Предполагам да, лошо се изразих, имах предвид децата на длъжника...
- mariqnka
- Нов потребител
Не и преди смъртта, както посочи колегата marlex. Или при встъпване в дълг по собствено желание
- chadel
- Потребител
Съпругът ми почина през октомври. Бил е поръчител на кредит, който не се е изплащал и му удържаха по 250лв от пенсията .Сега в моето предприятие ми налагат запор на заплатата от този месец .Имам син, който току що завърши и тези удръжки са непосилни за мен, а и мисля че сумата на съпруга ми е изплатена -бяха 4 поръчители и от всички е удържано. Какво мога да направя-и каква е давноста изпълнителния лист получен при касиерките е от 2006година.
- katina
- Нов потребител
Проверете каква сума Ви остава да се плаща, консултирайте се с помощниците в кантората. Да ви обяснят процедурата след това за встъпване в правата на кредитор и да си търсите дадените пари, на базата на издаденото ви постановление от ЧСИ- то.
- mobis
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|