начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Давност а съдебно решение за административна глоба към КАТ

Давност а съдебно решение за административна глоба към КАТ

Мнениеот asandonov » 24 Ное 2011, 14:19

Здравейте,
Имам следният казус и се надявам тук да намеря подходяща помощ за решаването му.
През 2006 се образува дело срещу мен изходът от което е решение на съда, че се освобождавам от наказателна отговорност и да ми бъде наложено административно наказание. Впоследствие има решение от Декември 2007 за налагане на административна глоба в размер на 600 лв. Не съм заплащал глобата и сега 4 години по-късно получавам писмо от НАП за доброволно изпълнение. Незнам дали е от значение, но аз не съм бил в България, когато е излязло решението - от 05.2007 до 05.2008 не съм бил в страната.
Въпросът ми е следният - вярно ли е, че давността на подобно влязло в сила решение на съда е 5 години (а не две както е за административно наказание) и как се случат така нещата, че да изтече давността без да заплащам глобата.
Аз нямам на мое има нищо на което да внасям данък в общината. Вариант ли е да внеса някаква дребна сума - примено 50 лв, като това послужи за отвличане на вниманието и когато стане 12.2012 да потърся погасяване по давност или по-добре е да не правя нищо, да се правя на разсеян и 12.2012 да си потърся погасяването по давност.
Също така - какво би се случило ако междувременно придобия нещо на мое име, което трябва да обявя в общината - движимо или недвижимо имущество?
asandonov
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство