начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Възпрепятстване на оглед по изп.дело

Възпрепятстване на оглед по изп.дело

Мнениеот pantov » 18 Дек 2011, 04:37

Здравейте, пиша в този късен час след като изчетох приложените в сайта правилници,правилници по прилагане, закони и наредби /тея 60 страници ми изпиха очите :shock: / но не намерих конкретна информация по въпроса, който ме интересува.
А именно : искам да участвам като наддавач в публична продан на движими вещи. Прегледал съм описа и обявлението, намерил съм лицето за контакт, пазач на вещите/съвпада с длъжника/ назначен от ЧСИ и телефона. Осъществявам контакт с пазача и се почват едни усуквания и отлагания на огледа. След няколко телефонни разговора и отложени огледи разбирам, че няма да стане по този начин и отивам на адреса от обявлението но и там не намирам никой, няколко пъти подред а времето минава. Следват изключени телефони на пазача и отхвърляне на повикванията. Минава почти един месец с тези номера, почти колкото трае обявлението преди търга а има само два дни седмично за оглед.
В резултат осъществявам контакт с ЧСИ и подавам молба за смяна на пазача/съгласно Чл. 471 от ГПК/, получавам си входящ номер за молбата. Четири дни по-късно и предстоящи последни два дни за оглед получавам отговор от ЧСИ /по телефона/ относно молбата, че е "уважена" и пазача е сменен но!! :idea: да отида на мястото на огледите и да се надявам да се появи някой!!! :shock: :mrgreen: Разбира се, пак няма никой и телефоните за контакт пак не отговарят- автоматично отхвърляне на разговора.
Единственото което намерих близо до темата е от НАРЕДБА № 35 Чл. 10.

Което не е приложимо в случая но би следвало да има регламентирани действия и в случай като моя.
Също разглеждам и членове 27-28 от същата наредба и приложението им в случая.
В закона за ЧСИ не видях да е разглеждан подобен въпрос.
В ГПК също или съм го пропуснал.
Надявам се някой с по задълбочени познания да ме насочи към правилни действия от моя страна.
Замислям се да участвам в наддаването без да съм огледал, но е рисковано да давам задатъци за неща който може да са в окайващо състояние.... :|

Също така в обявлението не е посочен час за започване на търга а само място и от кантората на ЧСИ не ми дадоха информация за началния час на отваряне на предложенията. Следва ли да считам за начален час определението от Чл. 492 от ГПК? И ако е друг трябва ли да е обявен от ЧСИ , все пак в работни дни хората са заети....

Предполагам, че съм пропуснал къде е разгледано нормативно това което питам но се надявам да ме извините и да ме насочите.
Благодаря!

П.П. от ЧСИ не получих информация относно "уважената" молба и кой е новия пазач. И ако има дадени повече от една бройка на позиция в описа и една цена срещу позицията, следва ли да се приеме, че това е цената общо за бройките на позицията или това е цена за 1?
pantov
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство