Здравейте,
Историята е следната. Моя служителка си закупи жилище в новостроящ се блок. В продължение на 2 години го изплаща без проблеми. След това поради една или друга причина вече нямаше възможност да го изплаща редовно. В петък ще идва ЧСИ да опива имуществото в новото жилище на служителката ми, което не е обитавано, а и няма Акт 16. Преди това обаче се получи писмо от същия ЧСИ, които слага запор на заплатата на съпруга й, а на нейната не. Заплатите и на двамата са над 400 лв. чисти.
Въпросът ми е правилно ли се слага запор на заплатата след като жилището все още не е оценено и пуснато за продажба от ЧСИ? И не би ли следвало ако има запор на заплата, то тя да бъде запорирана едва след продажбата на жилището и то ако има остатъчна непогасена сума?
И втория ми въпрос е има ли право управителката на банката да заплашва служителката ми, че ще отнеме жилището на дъщеря й ( в което живее служителката ми заедно със съпруга й и дъщеря й), ако не успеят да си приберат парите.
Благодаря Ви предварително.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 21:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запор на заплата и жилище
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Запор на заплата и жилище
baccara написа:Въпросът ми е правилно ли се слага запор на заплатата след като жилището все още не е оценено и пуснато за продажба от ЧСИ?
Съвсем правилно "се слага запор" ...
baccara написа:И не би ли следвало ако има запор на заплата, то тя да бъде запорирана едва след продажбата на жилището и то ако има остатъчна непогасена сума?
Не би следвало ...
baccara написа:И втория ми въпрос е има ли право управителката на банката да заплашва служителката ми, че ще отнеме жилището на дъщеря й ( в което живее служителката ми заедно със съпруга й и дъщеря й), ако не успеят да си приберат парите.
Има право ...
Успех!
- inspectora
- Активен потребител
Инспекторе, това последното от къде го ...изведе?
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа::roll: Инспекторе, това последното от къде го ...изведе?
От Конституцията - чл.39, ал.1 /в случая не мисля, че е попаднала под хипотезата на ал.2/
- inspectora
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|