начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?!

Нужда от съвет.

Мнениеот milenmarinov78 » 22 Мар 2012, 23:16

Здравейте обръщам се към вас с надеждата да получа повече светлина в моят случай .
Преди няколко дена получих изпълнителен лист от Софийски градски съд с дата 16.02.12 с покана от частен съдебен изпълнител за доброволно изпълнение да заплатя суми по изпълнителният лист с дата 12.03.2012 .
Това което ми направи впечатление в изпълнителният лист ,че ЕГН -то ми беше сбъркано на три пъти , както и адресът записан там беше сбъркан апартамента в който живея .
Въпросът ми е : Прави ли това документа автентичен или невалиден за да се потърсят последващи претенции по него .
Според мен става ясно ,че е посочено коренно различно лице за пример ЕГН-то ми започва с 78 а там е записано 70 , както и адресът ми е апартамент 3 а е записано Ап.6 .
Има ли право и с какво право Частният съдебен изпълнител да събира вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?! Както и блокиране на сметки ,опис на имущество и т.н.
Мога ли да подведа под отговорност за това съдебният изпълнител ?
Благодаря предварително , както и се извинявам ако правописът ми има нужда от корекции , но от доста време живея в чужбина, което не е оправдание :)
milenmarinov78
Младши потребител

вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?!

Мнениеот milenmarinov78 » 22 Мар 2012, 23:33

Здравейте обръщам се към вас с надеждата да получа повече светлина в моят случай .
Преди няколко дена получих изпълнителен лист от Софийски градски съд с дата 16.02.12 с покана от частен съдебен изпълнител за доброволно изпълнение да заплатя суми по изпълнителният лист с дата 12.03.2012 .
Това което ми направи впечатление в изпълнителният лист ,че ЕГН -то ми беше сбъркано на три пъти , както и адресът записан там беше сбъркан апартамента в който живея .
Въпросът ми е : Прави ли това документа автентичен или невалиден за да се потърсят последващи претенции по него .
Според мен става ясно ,че е посочено коренно различно лице за пример ЕГН-то ми започва с 78 а там е записано 70 , както и адресът ми е апартамент 3 а е записано Ап.6 .
Има ли право и с какво право Частният съдебен изпълнител да събира вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?! Както и блокиране на сметки ,опис на имущество и т.н.
Мога ли да подведа под отговорност за това съдебният изпълнител ?
До няколко дена ,ще потърся и адвокат просто искам странично мнение .
Благодаря предварително , както и се извинявам ако правописът ми има нужда от корекции , но от доста време живея в чужбина, което не е оправдание :)
milenmarinov78
Младши потребител

Re: Нужда от съвет.

Мнениеот yon_ko » 23 Мар 2012, 01:58

Както казвате вие не сте лицето което е длъжник ,според Вас с това ЕГН ! Незнам дали дължите но ,като има данни събрани по надлежния ред ,както заявавате не сте Вие ! Потърсете помощ от кадърен Адвокат ! Не се оставяйте в това положение ! Имал съм подобен казус и не им се получи !
yon_ko
Младши потребител

Re: вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?!

Мнениеот neutralen » 23 Мар 2012, 09:19

Във вашия случай вероятно се касае за Заповедно производство при което е издадена Заповед за незабавно изпълнение въз основа на документ - вероятно "запис на заповед", което обяснява защо ИЛ ви се връчва от съдебния изпълнител. Имате само 2-седмичен срок от получаване на Поканата и ИЛ,за подаване на Частна жалба и Възражение срещу заповедтта за незабавно изпълнение. Веднага се обърнете към адвокат, щото след изтичане на срока нещата стават необратими.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 23 Мар 2012, 11:37

Благодаря за бързите отговори.
Става въпрос За изпълнителен лист след съдебно решение за дело което аз съм обжалвал след решение на първа инстанция в тяхна полза .Бях управител на бензиностанция в София и ме начетоха с липса на стоки след ревизия,което доведе до делото за това.
Въпроса е че опълномощих адвокат който никога не ме потърси за делото нито съм получавал призовки нито решение на съда.Чудесен случай нали?!
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 23 Мар 2012, 16:28

При това положение което излагате, нещата относно вашата защита стават много сложни. На първо време в посочения по горе 2-седмичен срок може да обжалвате Разпореждането за издаване на ИЛ/чл.407 от ГПК/, но това обжалване не спира принуд.изпълнение. Незабавно си извадете преписи от Решенията и се свържете с адвоката си, който да ви обясни какво е правил и ако прецените отново пишете във форума за да разискваме казуса.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 23 Мар 2012, 16:39

За съжаление моят адвокат не отговаря на моб. си телефон .
Всъщност ако някой свриозно отговорен адвокат иска да поеме това дело моля да се свърже с мен на milenmarinov78@gmail.com другата страна е Петрол АД София .
За моя жалост всички документи останаха при адвоката ми и съм загубил надежда ,че ще го открия.
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 24 Мар 2012, 15:53

Здравейте добавям линкове към изпълнителният лист и поканата от частен съдебен изпълнител

Изпълнителен лист :
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 93242q.JPG

Покана :
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.ph ... 93469p.JPG
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 24 Мар 2012, 15:57

Какво бихте ме посъветвали да предприема ,възоснова на по-горе написаното?
Мерси предварително .
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 24 Мар 2012, 17:21

Положението е много сериозно, видно от приложените от вас документи, а и 2 седмичния срок за обжалване изтича и ако вие не подадете Жалба против Разпореждането за издаване на Изп.лист, нещата ще станат още по-сериозни. Не търсете адвокат чрез форума, веднага намерете някой адвокат на живо. Знам какво трябва да се направи, но за съжаление не съм в София.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот Гост... » 24 Мар 2012, 18:42

neutralen написа:......а и 2 седмичния срок за обжалване изтича и ако вие не подадете Жалба против Разпореждането за издаване на Изп.лист, нещата ще станат още по-сериозни. ....

Колега, и да сте в столицата, не че това има значение ( освен за финансите ви), важното е, че ЧЖ е обречена на неуспех ( тук сам ще си отговорите защо :idea: ), ерго- тоя двуседмичен срок все тази кога изтича. 8)
Освен да навлечете още едни разноски за този грешник.
Гост...
Потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 24 Мар 2012, 19:13

Станах недоверчив и от прекрасните адвокати довели ме до тук.
Не искам просто да намеря поредният некомпетенто гладен адвокат а някой който да поеме нещата до край. Начин винаги има.
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 24 Мар 2012, 19:56

Колега, поемете вие случая. За вас ЧЖ може да е обречена, за мен не е - виж условието на казуса. Ако искате да дадете някакъв съвет на питащия, направете го. Очевидно е обаче, че не знаете какво да правите в случая.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот Гост... » 24 Мар 2012, 20:50

neutralen написа:Колега, поемете вие случая. За вас ЧЖ може да е обречена, за мен не е - виж условието на казуса. Ако искате да дадете някакъв съвет на питащия, направете го. Очевидно е обаче, че не знаете какво да правите в случая.

Не, благодаря- форумът ползвам само за обмяна на мисли, не за "пазар на клиенти". Спрете с това, защото е досадно- писала съм го над десетина пъти.
:roll: За очевадните неща- аз знам, какво знам, но се питам защо вие не казвате на питащия, че с обжалване на разпореждането за издаване на ИЛ само ще удължите агонията му? А лихвата сериозно си цъка, като гледам размера на дълга.
СР по двете( разбирай първоинстанционното на СГС, потвърдено с въззивното на САП) са влезли в сила. Питащият е загубил и по двете дела- осъдили го за посочените суми.
Ще пуснете ЧЖ, ще му начислите разноски и хонорар, ще има евентуално отменително О на Р( ако е техническа грешка, а тя според мен е такава), обезсилване на ИЛ, но и Петрол ще си повторят упражнението, защото вземането им не е погасено по давност.... и така се въртите в кръг. А, да- с един хонорар повече.( това е очевадното за мен, ама като ви няма в столицата не знам питащия как ще се справи сам с превода на казаното).
През това време запорите няма да бъдат заличени, защото съдът ще ви каже, че липсва правен интерес- отменил е Р, обезсилил е ИЛ.... и прочее.
Попитайте се защо СИ е образувал делото?- хвърлял е на боб, за да разбере истинския длъжник или просто има преписи от двете СР.

Всъщност няма нищо срамно да му го кажете и сега :) . А ако не сте съгласен с мен- оборете ме с аргументи, но не ми предлагайте хляб- имам си, а не ми хвърляйте и празни думи- начела съм се.
Гост...
Потребител

Мнениеот neutralen » 24 Мар 2012, 22:52

След мнението на колегата, имате възможност да прецените какво да правите.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 24 Мар 2012, 23:04

Вижте нека Ви дам повече подоробности :
Първо в резултат на установените липси бях уволнен дисциплинарно при което заведох иск в съда за това и на две инстанции спечелих. Дисциплинарното наказание отпадна , фирма е същата Петрол АД .
След решението на СГС не в моя полза обжалвах решението на СГС . След опълномощаването от мен на моя адвокат по това дело никога след това до момента не съм получавал призовка от съда , най малкото решение с което да бъда запознат и да ми бъде даден шанс ако реша да обжалвам на по-горна инстанция . От въпросният адвокат ни вест ни кост .
В последствие всичко по горе написано за изпълнителният лист и т.н.
Тук намерирам нарушения на човешките права , нали всеки има право на защита ?!?!? Къде е моята ?!?!?!
Намирам себе си в пост-фактум положение , това в нормална и правова държава няма как да се получи .
Другото което по повод на казаното доказана били липсата на две инстанции мога да кажа , че по делото не е било възлагано на нито едно вещо лице да направи каквато и да било проверка .
Само мога да кажа ,че в качеството ми на МОЛ на търговски обект и длъжностна характеристика не само аз а всеки от работещите там отговорността бе сложена на мен .Има доказани кражби на персонал пак описани от мен в докладни , има кражби за които е уведомена полицията . Казаха ми от Петрол АД " Ще съдим теб , ти завеждай искове срещу всички работещи ".
Има писани докладни от мен , заведени с входящи номера в деловодството , има неработеще фискална система на обекта има хляб дори за данъчна ревизия на Петрол АД възоснова на отчетите които са доказателства по делото и т.н. и т.н.
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот milenmarinov78 » 24 Мар 2012, 23:11

И питам АЗ ВАМ дами и господа адвокати как се търси адвокат който да си разбира от работата и да знам , че е надежден и знае какво прави ?!?!?
В Google ли да го напиша ?!?!?
Мислите ли ,че под всяка визитка или интернет сайт стои човек за който всичко написано е истина ?!?!?
Не мисля така а напротив ,всеки гледа да съдере гърба на другия , не посочвам в частнос , но за съжаление по голяма част от адвокатската колегия е така .
milenmarinov78
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 24 Мар 2012, 23:40

Ако четете и други теми във този форум, ще разберете за какво става дума - има гилдии, има групи и групировки, които изобщо не ги интересуват проблемите на питащите а свързаните с гилдията СИ/съдебни изпълнители/ и самите СИ почват да те агитират, че по-добре е да не обжалваш, а да си плащаш, но това е друга тема. Искаш да разбереш кой какъв е - чети форума.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 24 Мар 2012, 23:58

milenmarinov78 написа:И питам АЗ ВАМ дами и господа адвокати как се търси адвокат който да си разбира от работата и да знам , че е надежден и знае какво прави ?!?!?
В Google ли да го напиша ?!?!?
Мислите ли ,че под всяка визитка или интернет сайт стои човек за който всичко написано е истина ?!?!?
Не мисля така а напротив ,всеки гледа да съдере гърба на другия , не посочвам в частнос , но за съжаление по голяма част от адвокатската колегия е така .

Питате как се търси адвокат, който си разбира от работата!? Ами, както се търси специалист във всяка една друга област. Не се разчита само на щедри обещания и сладки приказки, а на подробно и обосновано мнение по конкретния казус, както и на чисто лична преценка доколко е надежден човекът и съвестно ще си свърши работата. За съжаление е доста късничко за реакция в насока оспорване на вземането на " Петрол" АД. Дори и да предявите иск за оспорване на вземането на този етап от изпълнителното производство, едва ли ще имате успех. Остава да се насочите към дело срещу действителните длъжници, които сочите, и да имате доказателства срещу тях. Но затова отново ще Ви е нужен колега адвокат.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост... » 25 Мар 2012, 00:15

neutralen написа:Ако четете и други теми във този форум, ще разберете за какво става дума - има гилдии, има групи и групировки, които изобщо не ги интересуват проблемите на питащите а свързаните с гилдията СИ/съдебни изпълнители/ и самите СИ почват да те агитират, че по-добре е да не обжалваш, а да си плащаш, но това е друга тема. Искаш да разбереш кой какъв е - чети форума.

:roll: `начи, както и да те чета, това трябва да е в моята градина.
Неутрален, защо не хвърлиш камъчето както трябва? за да ми дадеш възможност да ти отговоря.
Гост...
Потребител

Следваща

Назад към Изпълнително и обезпечително производство