- Дата и час: 27 Ное 2024, 14:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изчисляване на такси на съдия изпълнители.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Изчисляване на такси на съдия изпълнители.
Здравейте! Трябва да изплатя сума от 5700лв +натрупана законова лихва 1306лв=7006лв. Ако не я платя ще бъда дадена на съдия изпълнител. Интересувам се с колко пари още ще бъда натоварена, ако се стигне до съдия изпълнител.Какви такси и начисления има? Моля, ако някой знае нека подробно ми напише.
Каква ще е аритметиката, ако се споразумея на разсрочено плащане?
Хора, помагайте!
Каква ще е аритметиката, ако се споразумея на разсрочено плащане?
Хора, помагайте!
- svetlasv
- Младши потребител
Re: Изчисляване на такси на съдия изпълнители.
Никой ли не е наясно по моя въпрос?
- svetlasv
- Младши потребител
Зависи, от доста неща - дали делото е при ЧСИ или при ДСИ и какви действия се извършват по делото. По мои изчисления - 20 лв. образуване; 50 лв. проучване; адвокатски хонорар 300-400 лв. ; ако има описи още - 200-300 лв. ДТ + хонорар за вещо лице 150-200 лв.; пропорционална ДТ - 500-600 лв. Между 10 и 20 % се оскъпява дълга с разноските само, а някой път и повече. Ако ще се споразумяваш на разсрочено по-добре да е с кредитора и то преди завеждане на делото. Стане ли съдебен заема - става сложно, доста сложно
- marinov
- Потребител
Много благодаря!
Никъде не намерих къде могат да се правят консултации със Съдия изпълнител. Имам нужда да разговаряме в цифри, за да си направя сметката, защото ми предстои и публична продан на този имот.
Никъде не намерих къде могат да се правят консултации със Съдия изпълнител. Имам нужда да разговаряме в цифри, за да си направя сметката, защото ми предстои и публична продан на този имот.
- svetlasv
- Младши потребител
Най-напред се "въоръжете" с информация от:
1. ТАРИФА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ ОТ СЪДИЛИЩАТА ПО ГРАЖДАНСКИЯ ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС и по-специално от чл. 30 нататък;
2. ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ И РАЗНОСКИТЕ КЪМ ЗАКОНА ЗА ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ, като вземете предвид, че там върху таксите има и ДДС;
3. Добавете към това и точни сметки какво точно дължите на кредитора (без таксите).
Консултации с ДСИ няма как да направите, освен на база лично познанство.
При ЧСИ може и да получите становище, но защо не се консултирате с адвокат по въпроса? Ако прецените, не е нужно да го наемате като процесуален представител, една консултация не струва толкова много?
1. ТАРИФА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ ОТ СЪДИЛИЩАТА ПО ГРАЖДАНСКИЯ ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС и по-специално от чл. 30 нататък;
2. ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ И РАЗНОСКИТЕ КЪМ ЗАКОНА ЗА ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ, като вземете предвид, че там върху таксите има и ДДС;
3. Добавете към това и точни сметки какво точно дължите на кредитора (без таксите).
При ЧСИ може и да получите становище, но защо не се консултирате с адвокат по въпроса? Ако прецените, не е нужно да го наемате като процесуален представител, една консултация не струва толкова много?
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Имам адвокат, но не е запозната в детайли с такава процедура.
- svetlasv
- Младши потребител
Значи е коректно да Ви насочи към свой колега, който е запознат, а не да Ви праща по ангелите в стил "оправяй се"
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Виждам пропуски в адвоката си, но нов адвокат е още пари. Установявам, че малко адвокати си следят делата.
- svetlasv
- Младши потребител
Да де, още пари, щото не се пазарите на принципа: като не можеш да ми свършиш тази работа, за нея парЕ нЕма
Мислите, че форумът ще Ви бъде нещо като "втори адвокат"? Защо не. Възможно е.
Успех!
П.П. Вие на каква база установихте, че "малко адвокати си следят делата"? Щото моята е обратната - малко не си ги следят. Инак ще огладнеят много в средносрочен план Просто ми интересно откъде идва информацията Ви. Впрочем, липсата на познания в дадена материя не се компенсира с редовно следене на дело, което е непонятно на следящия
Мислите, че форумът ще Ви бъде нещо като "втори адвокат"? Защо не. Възможно е.
Успех!
П.П. Вие на каква база установихте, че "малко адвокати си следят делата"? Щото моята е обратната - малко не си ги следят. Инак ще огладнеят много в средносрочен план Просто ми интересно откъде идва информацията Ви. Впрочем, липсата на познания в дадена материя не се компенсира с редовно следене на дело, което е непонятно на следящия
- ykovachev
- Активен потребител
Да не забравяме и т.9 от ТТР към ЗЧСИ (налагане на запор) умножена по 30 (броя действащи банки в България) х 18 лв с ДДС = 540 лв
- chadel
- Потребител
Аз имам адвокат. По нейн съвет не се явихме на първо дело, където всеки си казва претенциите и без да погледне след това какво е станало отидохме на второ. Да, ама съдийката си дала ход на делото , въпреки моя болничен и така се прецака цялата работа. Според мен, ако беше погледнала в първите дни след заседанието можеше писменно възражение или в последствие да си заявим претенциите.
- svetlasv
- Младши потребител
ykovachev написа:Най-напред се "въоръжете" с информация от:
Уважаеми приятелю,
понеже много добре се познаваме от периода на злочестата ПАМ, искам само да попитам колко е струвал рамково ЧСИ на своя Взискател за скоро 39 месеца и 4 дни одстояване на мярката, без да направи било какво изпълнително действие да докаже че длъжника, т.е аз имам средства за изпалнение или обезпечение на кредита да би отменил ПАМ.Значи касае се и за малко бездејствие по АПК. Но това е друга тема, само искам да разбера дали таксите са основния мотив за такава криминална поставка в рамките на АПК И ЗБЛД
- silanapravoto
- Младши потребител
Ако нищо не е правено, нищо не е и плащано Така че не таксите лежат в основата на това нещо според мен.
Нали знаеш, че на теб основният ти проблем е на плоскостта на това - да докажеш, че не дължиш. А там беше една салата с боб и наденица...
Нали знаеш, че на теб основният ти проблем е на плоскостта на това - да докажеш, че не дължиш. А там беше една салата с боб и наденица...
- ykovachev
- Активен потребител
Уважаеми г-н"ykovachev",
аз зададох въпроса във връска с няколко непотребни моменти , чак и самото Конституционно дело №2/2011 което просто послужи да успокои и правната сфера на ЕС, която почна да се възмущава от криминалното ползване на чл. 76.т.3 от ЗБЛД и незачитане на разни правни документи в това число и Директивата 2004/38/ЕО.
Просто винаги ме е възмущавала неточност,некоректност, лъжа и подобно които се покриват специялно при юристите много нагло с някакви закони и членове на тези закони, но превеждайки ги на свой начин и смятайки че другите никога не могат да научат ни буквичката а от юрдическата азбука.
В изпълнителното и обезпечителното производство съгласно Инструкцията № Iз-849 от 14 мај 2007 год за условията и реда при които органите на МВР оказват съдействие на частните и държавните съдебни изпълнители при испълнение на тяхните правомощия., в раздел IIчл.6 т.1 и т.2 дадени су условията при които би трябвало да се налага или отменя законосаобразената ПАМ по чл.76 Т.3 ЗБЛД,а не както падне на ум на ЧСИ без срок и без действие.
Фактически аз, г-н "ykovachev",бях 39 месеца и 4 дни гражданин на Р.България без основно гражданско право на свободно придвижване спрямо чл.35.т.1 и т.2 на Конституцията на България,макар че от првия момент на ИД (јули 2007 год) от всички общини където съм живял и имам следи от евентуални движими и недвижими имоти с които да покрия или обезпеча задължението съм доставил документи до ЧСИ. На основание на тези документи и раздел IV чл.12 (5) заради липса на евентуални движими и недвижими имоти с които да покрия или обезпеча задлжението ЧСИ е трябвало да испрати писмено искане (приложение №4) до директора на ОДП/СДП за отмяна на мярката и който писмено уведомява СИ за отмяната на ПАМ.
А аз бях баламосван от еминентни твои колеги мой приятел и то тук в Lex.bg. че мярката е прилага СДВР и те с ништо не могат да ми помогнат.
Исках да кажа а и ще докажа че в моят случай не са били настъпили условия, събития и факти които би въспрепяствали на осъществаване на функцията на СИ раздел II чл.6 т.1 и т.2 от Инструкцията № Iз-849 от 14 мај 2007 год. само за един месец налагане на ПАМ, А КАМОЛИ НА 39 МЕСЕЦА
И затова не виждам че е било необходимо да се стига до Конституционно дело №2/2011, до разни Талкователни решения на ВАС и т.н , само не е трябвало да се позволи да тази ПАМ попадне в рацете на юидическата МАФИЯ, относно да се ползва и налага без ограничения относно като средство за заплашване и изнудване
аз зададох въпроса във връска с няколко непотребни моменти , чак и самото Конституционно дело №2/2011 което просто послужи да успокои и правната сфера на ЕС, която почна да се възмущава от криминалното ползване на чл. 76.т.3 от ЗБЛД и незачитане на разни правни документи в това число и Директивата 2004/38/ЕО.
Просто винаги ме е възмущавала неточност,некоректност, лъжа и подобно които се покриват специялно при юристите много нагло с някакви закони и членове на тези закони, но превеждайки ги на свой начин и смятайки че другите никога не могат да научат ни буквичката а от юрдическата азбука.
В изпълнителното и обезпечителното производство съгласно Инструкцията № Iз-849 от 14 мај 2007 год за условията и реда при които органите на МВР оказват съдействие на частните и държавните съдебни изпълнители при испълнение на тяхните правомощия., в раздел IIчл.6 т.1 и т.2 дадени су условията при които би трябвало да се налага или отменя законосаобразената ПАМ по чл.76 Т.3 ЗБЛД,а не както падне на ум на ЧСИ без срок и без действие.
Фактически аз, г-н "ykovachev",бях 39 месеца и 4 дни гражданин на Р.България без основно гражданско право на свободно придвижване спрямо чл.35.т.1 и т.2 на Конституцията на България,макар че от првия момент на ИД (јули 2007 год) от всички общини където съм живял и имам следи от евентуални движими и недвижими имоти с които да покрия или обезпеча задължението съм доставил документи до ЧСИ. На основание на тези документи и раздел IV чл.12 (5) заради липса на евентуални движими и недвижими имоти с които да покрия или обезпеча задлжението ЧСИ е трябвало да испрати писмено искане (приложение №4) до директора на ОДП/СДП за отмяна на мярката и който писмено уведомява СИ за отмяната на ПАМ.
А аз бях баламосван от еминентни твои колеги мой приятел и то тук в Lex.bg. че мярката е прилага СДВР и те с ништо не могат да ми помогнат.
Исках да кажа а и ще докажа че в моят случай не са били настъпили условия, събития и факти които би въспрепяствали на осъществаване на функцията на СИ раздел II чл.6 т.1 и т.2 от Инструкцията № Iз-849 от 14 мај 2007 год. само за един месец налагане на ПАМ, А КАМОЛИ НА 39 МЕСЕЦА
И затова не виждам че е било необходимо да се стига до Конституционно дело №2/2011, до разни Талкователни решения на ВАС и т.н , само не е трябвало да се позволи да тази ПАМ попадне в рацете на юидическата МАФИЯ, относно да се ползва и налага без ограничения относно като средство за заплашване и изнудване
- silanapravoto
- Младши потребител
chadel написа:Да не забравяме и т.9 от ТТР към ЗЧСИ (налагане на запор) умножена по 30 (броя действащи банки в България) х 18 лв с ДДС = 540 лв
Зависи при кой ЧСИ ще попадне делото
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Таксите станаха към 800лв и 300 адвокатски от страна на взискателя. Ето това стана.
Сега се вълнувам от разноските по публична продан. Съделител съм с бившият ми съпруг. Смятам да играя на търга, но се интересувам как да си пресметна колко още отгоре трябва да имам /освен продажната цена на апартамента 1/2 / за разноски на СИ, описа, възлагане, ДДС върху коя сума ще е и други, за които и не подозирам. Това искам да разбера. Много ще бъда благодарна да науча как се калкулира тази сума, за да си направя сметката.
Предварително благодаря на отзовалите се!
Сега се вълнувам от разноските по публична продан. Съделител съм с бившият ми съпруг. Смятам да играя на търга, но се интересувам как да си пресметна колко още отгоре трябва да имам /освен продажната цена на апартамента 1/2 / за разноски на СИ, описа, възлагане, ДДС върху коя сума ще е и други, за които и не подозирам. Това искам да разбера. Много ще бъда благодарна да науча как се калкулира тази сума, за да си направя сметката.
Предварително благодаря на отзовалите се!
- svetlasv
- Младши потребител
Отиваш и питаш съдията, тук никой не може да каже, защото таксите зависят от продажната цена, възн. на вещо лице, цена на опис % от ДО и т.н. все неща, които се изчисляват по конкретни суми.
- ivanov_p
- Активен потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|