начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Солидарен длъжник по кредит

Солидарен длъжник по кредит

Мнениеот tanya_09 » 22 Авг 2012, 11:40

Здравейте,

Имам нужда от съвет по следния проблем. Солидарен длъжник съм по кредит, изтеглен от съпруга ми. В момента сме в процес на развод, но не живеем заедно от 2 години.Оказва се, че той не си плаща кредита от доста време, в резултат на което кредита е прехвърлен от банката към съдия изпълнител. В резултат на това преди 6 месеца ми запорираха заплатата, тъй като бившия ми съпруг (по документи все още настоящ) не се води на работа по трудов договор. Запора на заплатата ми все още стои, въпреки че два пъти подадох молба да бъде свален. Всеки месец превеждам по 100 лв на съдия изпълнителя. Сумата, която дължим на съдия изпълнителя е малко над 5000 лв със всички такси, комисионни и т.н.
Въпроса ми как да процедирам. Ако продължа да плащам разсрочено по 100 лв на месец, лихвата, която ми се удържа всеки месец е 28 лв. Тоест плащането на цялата сума ще отнеме години.
Ако изтегля кредит и погася цялата сума, мога ли да заведа дело срещу бившия ми съпруг, за каква сума и каква е вероятността да спечеля делото и да си получа парите обратно от него?
По какъв начин съдия изпълнителя може да изиска от него изплащане на дълга.
Тъй като не поддържам контакти с бившия си съпруг, не знам дали е започнал работа на трудов договор.
Предварително благодаря за оказаната помощ!
tanya_09
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство