начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ЧСИ Мариян Петков - запор по сметка

ЧСИ Мариян Петков - запор по сметка

Мнениеот atomfan » 27 Авг 2012, 21:11

Здравейте,
Имам проблем с ЧСИ Мариян Петков, който отказва да вдигне частично запора по сметката в която ми превеждат минимална работна заплата. Мотивът, е че не признава официалното извлечение по сметката издадено от банката. Изисква някакво уведомление с мокър печат?!
Моля, за адекватна помощ.
atomfan
Нов потребител

Re: ЧСИ Мариян Петков - запор по сметка

Мнениеот Гост. » 27 Авг 2012, 21:30

Здравейте.
Първо- никога не харчете пари, които не може да върнете. Златно правило.
Второ- никога не поръчителствайте, дори на най-ближният си.
Трето- направете минимум усилие ( като във вица: "пусни поне един фиш, по ягодите"). Снабдете се с удостоверение от работодателя видно от което трудовото ви възнаграждение с ежемесечен размер на .... се заплаща по реда на чл. 270, ал.3 КТ и се превежда на влог по посочена от вас банкова сметка, както следва......... при банка Бурканбанк.
Заверен препис от горното доказателства прилагате към нарочна молбица-прошение, входирате при СИ, в която развивате доводи за вдигане на запора върху банковата ви сметка, защото е налице несеквестируемост за това ви вземане.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот atomfan » 27 Авг 2012, 22:02

Благодаря за навремения отговор.
Може ли само да уточните тази молба -прошение какво трябва да представлява?!
Поздрави.
P.S. много готина снимка :)
atomfan
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 28 Авг 2012, 00:40

atomfan написа:Може ли само да уточните тази молба -прошение какво трябва да представлява?!

"Моля вдигнете запора на сметката ми /или там частично ли - де да знам/, защото това е заплата. Прилагам "мокър печат"!" :D

Свободен текст описвате какво молите и какво прилагате ...
poli_g написа:развивате доводи за вдигане на запора върху банковата ви сметка, защото е налице несеквестируемост
inspectora
Активен потребител

Мнениеот marlex » 30 Авг 2012, 20:41

atomfan благодаря за рекламата! :)

Както ти препоръчаха по-горе: официално изявление от работодателя, че по еди коя си сметка ти превежда заплатата ще свърши работа за частично вдигане на запора - до размера на получаваното там трудово възнаграждение. Донеси такова с молба от теб.
Ако работодателя беше удържал редовно от заплатата ти, запора на сметката нямаше да се появи.
Лек ден!
marlex
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 30 Авг 2012, 21:22

:roll: Е, простете колега, но не виждам (правна) пречка да му бяхте казал тези думи на човека, когато е идвал при вас. Не сте адвокат на длъжника, но не сте адвокат и на взискателя. :) Преди ЧСИ, сте Човек.

След като е ясно, какво иска длъжника, а няма пречка да го сторите като ви донесе "онзи документ с мокрия печат"( според мен и заверен препис от него е достатъчен)- би следвало да се върне тук и да каже две благи думи, че примерно сте спазил нормата. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот marlex » 01 Сеп 2012, 11:01

poli_g написа::roll: Е, простете колега, но не виждам (правна) пречка да му бяхте казал тези думи на човека, когато е идвал при вас. Не сте адвокат на длъжника, но не сте адвокат и на взискателя. :) Преди ЧСИ, сте Човек.

След като е ясно, какво иска длъжника, а няма пречка да го сторите като ви донесе "онзи документ с мокрия печат"( според мен и заверен препис от него е достатъчен)- би следвало да се върне тук и да каже две благи думи, че примерно сте спазил нормата. :)

Няма за какво, колега :)
Напълно съм убеден, че точно това му е обяснено... нали не мислите, че това е единствения такъв случай. Такива вдигания на запори заради получаван несеквестируем доход по сметката са ежедневие.

"Преди ЧСИ, сте Човек." - много ми хареса, мерси... аз си го знам, ама друго е друг да ти го каже :)
marlex
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство