Здравейте!Искам да си изясня въпроса какво може да описва ЧСИ.Аз и мъжа с когото живея имаме кредити които към момента са в просрочие с по 1 вноска.Поради финансови проблеми има вероятност следващите месеци да не успяваме да плащаме по тях /може би ще внасяме но частично/.Нямаме брак.Само той работи.Имаме малко дете.Въпросите ми са следните:
1.Аз нямам недвижим имот на мое име,но съм си запазила вещно право на ползване за срок от 10 години, от апартамент който преди 5 години с бившия ми съпруг дарихме на дъщеря ми.Понастоящем тя и баща и живеят там.
2.Мъжа с който живея има наследена идеална част/баща му е починал/ от жилището в което живеем ,но няма нотариален акт на негово име.Живеем заедно с майка му и дъщеря му.
Възможно ли е ЧСИ да описва някои от тези недвижими имоти ?И още ако на единия кредита стане изискуем -например моя,застрашен ли е имота на партньора като нямаме брак?
Благодаря на всички споделили мнение.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЧСИ описва ли имоти на партньор?
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЧСИ описва ли имоти на партньор?
Правилото е , че не могат да се вземат на босия цървулите, защото той е бос (няма цървули).
На Вас нищо не могат да ви вземат, освен заплатата (и то част от официалната сума)
На Вашия приятел/партньор също.
Неговата (наследена от баща му идеална част) пък е единствен жилищен имот и не може да се секвестира (да се отнеме, конфискува, продаде)
На Вас нищо не могат да ви вземат, освен заплатата (и то част от официалната сума)
На Вашия приятел/партньор също.
Неговата (наследена от баща му идеална част) пък е единствен жилищен имот и не може да се секвестира (да се отнеме, конфискува, продаде)
- p_dyan
- Потребител
Re: ЧСИ описва ли имоти на партньор?
Благодаря за отговора! Предполагам,че доста хора са в нашето положение .Към момента успяваме да внесем по някой лев, но като цяло сме назад със вноските.От банките ,че звънят- звънят ,но вчера мъжа ми получи и следния смс :Информираме ви,че задължението ви по кредит от .... /банка/ е възложено за събиране на Финансова агенция Фронтекс.Обадете се спешно на тел...." подател Фронтекс. А сега? Тези май ходят и по къщите да "канят" хората да платят.
- radi1972
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|