начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Покана за изпълнение до малолетния ми син

Покана за изпълнение до малолетния ми син

Мнениеот slance_f » 11 Яну 2013, 08:34

Здравейте и от мен колкото и да не ми се искаше да се включа в тази тема ми се налага!Ето и моята история:

През 2005 година родих сина си (Виктор) с баща му (Георги) живеехме на семейни начела през 2010 година на 23 декември той ми се обади и ми съобщи че ще се самоубие,защото е изиграл много пари на комар,и от там тръгват моите мъки.Така на 24.12.2010г. беше погребението всичко мина и замина колкото и грубо да звучи .Наложи ми се да предприема решение да замина за чужбина за да осигурявам пари за мен и сина ми ,съответно моите родители се грижат за него през това време 2011 г бях в Англия ,след което се прибрах ходех на сезонна работа ,през 2012 г март получавам Покана за доброволно изпълнение от съдия изпълнител ,( а бащата на сина ми имаше заем към ДСК който беше спрял да плаща приживе и ме беше помолил че ако идем до банкат аи се разпиша му удължават срока ,а аз съм станала гарант към заема ,без дори да подозирам) и в случея получавам покана да изплатя сумата натрупана с лихви ,така аз и до днес си я плащам на вноски ,пак заминах за Англия и се върнах октомври 2012 г всичко беше добре до днес 10.01.2013 г получавам призовка за Покана за изпълнение но адресирано ето така
"До (мен),в качеството си на законен представител на малолетния (сина ми) с ЕГН.... наследник на (баща му) от сумата 4074,28 лв. Та въпросите са ми много :Пропуснах да кажа че сина ми получава наследствена пенсия от 108.02 лв +35 лв детски .
1.Има ли възможност да подадем декларация за отказ от наследство(при положение ,че баща му няма никакво оставено наследство)?

2.Има ли давност изпълнителния лист защото той е от 11.03.2009 г ?

3.Нямам нищо (аз майката ) на мое име нито работя в България ,какво могат да ми направят?

4.Ако подадем декларация за наследство сина ми гуми ли си месечната пенсия ?

5.Уплашена съм и много притеснена ами ако след 5 години излезе нещо друго ,не би ли било по добре да се откажем от някакво наследство защото родителите на батата на сина ми са живи и има брат сщо така?

Искрено ви благодаря за всеки един отговор !!!
slance_f
Нов потребител

Re:

Мнениеот ico22bg » 11 Яну 2013, 20:22

Здравей.

Личното ми мнение от опит е да те посъветвам да се консултираш с адвокат.

Успех
ico22bg
Нов потребител

Re:

Мнениеот slance_f » 11 Яну 2013, 21:23

ico22bg написа:Здравей.

Личното ми мнение от опит е да те посъветвам да се консултираш с адвокат.

Успех

това го направихте но искам мнение и от други
сега с адвоката действаме по опит за отказ от наследство по опис
slance_f
Нов потребител

Re:

Мнениеот votpuska » 11 Яну 2013, 21:32

Така описани, нещата изглеждат доста абсурдни. Да търсят вас като гарант - да, но да имат претенции към сина ви? Не съм запознат с тази наследствена пенсия, звучи доста странно. В писмата си ЧСИ-то не сочи ли някакви членове, разпоредби като основания? Най-добре сканирайте двете писма и ги качете тук, иначе така доста хаотично сте ги описали нещата и поне за мен е трудно да се ориентирам.
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Re: Покана за изпълнение до малолетния ми син

Мнениеот Pause » 11 Яну 2013, 21:54

ИЛ няма давност – вземането по него има щом е срочно 3 г. ако е присъдено със съдебно решение 5г и за други вземания пак 5 г./110и 111 ЗЗД/

Има и нещо смущаващо уж си плащате задължението ,а получавате ПДИ по какво вземане - тогава по опис приемете наследството.Слънце възползвайте се от правото на отговор. :wink:
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот slance_f » 11 Яну 2013, 22:07

Pause написа:ИЛ няма давност – вземането по него има щом е срочно 3 г. ако е присъдено със съдебно решение 5г и за други вземания пак 5 г./110и 111 ЗЗД/

Има и нещо смущаващо уж си плащате задължението ,а получавате ПДИ по какво вземане - тогава по опис приемете наследството.Слънце възползвайте се от правото на отговор. :wink:

през 2012 г март получавам Покана за доброволно изпълнение от съдия изпълнител ,( а бащата на сина ми имаше заем към ДСК който беше спрял да плаща приживе и ме беше помолил че ако идем до банкат аи се разпиша му удължават срока ,а аз съм станала гарант към заема ,без дори да подозирам) и в случея получавам покана да изплатя сумата натрупана с лихви

Извинявам се но не съм си довършила мисълта в поканата за доброволно изпъление към мен като поръчител аз си го плащам и до днес разсрочено на всяко 28 число ,а това което получих е към сина ми .извинявайте но съм толкова объркана че дори вече нз какво да мисля при първа възможност ще сканирам документите и ще ги приложа
slance_f
Нов потребител

Re: Re:

Мнениеот slance_f » 11 Яну 2013, 22:13

votpuska написа:Така описани, нещата изглеждат доста абсурдни. Да търсят вас като гарант - да, но да имат претенции към сина ви? Не съм запознат с тази наследствена пенсия, звучи доста странно. В писмата си ЧСИ-то не сочи ли някакви членове, разпоредби като основания? Най-добре сканирайте двете писма и ги качете тук, иначе така доста хаотично сте ги описали нещата и поне за мен е трудно да се ориентирам.

пише :
На основание чл.428 ал.1,изречение второ от ГПК,ви каня в 2 седмичен срок да си заплатя сумата......и прилагат изпълнителе лист .
slance_f
Нов потребител

Мнениеот Pause » 11 Яну 2013, 22:18

Слънчо! като се подписваш значи си знаела ,независимо че не си чела зокумента дори да е на чужд език и си съгласна.Затова следва да докажеш обратното, ако намериш адвокат с такъв опит дела.Т.е. не си плащала понеже си мислила ,че подписваш съвсем друго действала си в състояние на заблуда предизвикана от съпруга ти.
Преди да вършиш такива неща питай адвокат ,както и като не се чувстваш добре не пиеш така хапчета защото както помагат така и навреждат. :!:
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот slance_f » 11 Яну 2013, 22:25

Pause написа:Слънчо! като се подписваш значи си знаела ,независимо че не си чела зокумента дори да е на чужд език и си съгласна.Затова следва да докажеш обратното, ако намериш адвокат с такъв опит дела.Т.е. не си плащала понеже си мислила ,че подписваш съвсем друго действала си в състояние на заблуда предизвикана от съпруга ти.
Преди да вършиш такива неща питай адвокат ,както и като не се чувстваш добре не пиеш така хапчета защото както помагат така и навреждат. :!:

Вижте явно не си разбираме
имам изпълнителен лист към мен като поръчител от 2012 г,който в момента не ме интересува защото него си го плащам ,а силно ме интересува изпълнителния лист който получих на 10.01.2013 г към сина ми който е на 7 години като качеството си наследник на баща си :) на дългове .имам два изпълнителни листа въпросите ми са насочени към листа който получих тази година за детето ми
slance_f
Нов потребител

Мнениеот Pause » 11 Яну 2013, 22:33

В изпълнителният лист трябва да пише става ясно за вземането срещу кого е по какво вземане и др..
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот slance_f » 11 Яну 2013, 22:40

в изпълнителния лист пише че:
осъждам Г.П.гЕоргиев бащата на сина ми с ЕГН...............................да заплати сумата от ......

Утре 6те се постарая на имам копия от документите които да ка4а тук макар 4е нз как става но 6те разгледам
slance_f
Нов потребител

Мнениеот Pause » 11 Яну 2013, 22:45

viewtopic.php?f=27&t=50445

lвижте линка ,може скриете ЕГН -то ако можете.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот slance_f » 11 Яну 2013, 22:53

сега ще снимам изпълнителния лист но кажете ми как да го кача тук
slance_f
Нов потребител

Мнениеот slance_f » 11 Яну 2013, 23:02

опитвам се да го кача но неставаааа :( пффф
slance_f
Нов потребител

Мнениеот votpuska » 14 Яну 2013, 00:01

poli_g написа:.

Е що я режеш така жената де като не ти харесва темата просто излез от нея що трябва да я сечеш и да й разваляш дискусията?
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство