Здравейте и от мен колкото и да не ми се искаше да се включа в тази тема ми се налага!Ето и моята история:
През 2005 година родих сина си (Виктор) с баща му (Георги) живеехме на семейни начела през 2010 година на 23 декември той ми се обади и ми съобщи че ще се самоубие,защото е изиграл много пари на комар,и от там тръгват моите мъки.Така на 24.12.2010г. беше погребението всичко мина и замина колкото и грубо да звучи .Наложи ми се да предприема решение да замина за чужбина за да осигурявам пари за мен и сина ми ,съответно моите родители се грижат за него през това време 2011 г бях в Англия ,след което се прибрах ходех на сезонна работа ,през 2012 г март получавам Покана за доброволно изпълнение от съдия изпълнител ,( а бащата на сина ми имаше заем към ДСК който беше спрял да плаща приживе и ме беше помолил че ако идем до банкат аи се разпиша му удължават срока ,а аз съм станала гарант към заема ,без дори да подозирам) и в случея получавам покана да изплатя сумата натрупана с лихви ,така аз и до днес си я плащам на вноски ,пак заминах за Англия и се върнах октомври 2012 г всичко беше добре до днес 10.01.2013 г получавам призовка за Покана за изпълнение но адресирано ето така
"До (мен),в качеството си на законен представител на малолетния (сина ми) с ЕГН.... наследник на (баща му) от сумата 4074,28 лв. Та въпросите са ми много :Пропуснах да кажа че сина ми получава наследствена пенсия от 108.02 лв +35 лв детски .
1.Има ли възможност да подадем декларация за отказ от наследство(при положение ,че баща му няма никакво оставено наследство)?
2.Има ли давност изпълнителния лист защото той е от 11.03.2009 г ?
3.Нямам нищо (аз майката ) на мое име нито работя в България ,какво могат да ми направят?
4.Ако подадем декларация за наследство сина ми гуми ли си месечната пенсия ?
5.Уплашена съм и много притеснена ами ако след 5 години излезе нещо друго ,не би ли било по добре да се откажем от някакво наследство защото родителите на батата на сина ми са живи и има брат сщо така?
Искрено ви благодаря за всеки един отговор !!!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покана за изпълнение до малолетния ми син
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re:
Така описани, нещата изглеждат доста абсурдни. Да търсят вас като гарант - да, но да имат претенции към сина ви? Не съм запознат с тази наследствена пенсия, звучи доста странно. В писмата си ЧСИ-то не сочи ли някакви членове, разпоредби като основания? Най-добре сканирайте двете писма и ги качете тук, иначе така доста хаотично сте ги описали нещата и поне за мен е трудно да се ориентирам.
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
Re: Покана за изпълнение до малолетния ми син
ИЛ няма давност – вземането по него има щом е срочно 3 г. ако е присъдено със съдебно решение 5г и за други вземания пак 5 г./110и 111 ЗЗД/
Има и нещо смущаващо уж си плащате задължението ,а получавате ПДИ по какво вземане - тогава по опис приемете наследството.Слънце възползвайте се от правото на отговор.
Има и нещо смущаващо уж си плащате задължението ,а получавате ПДИ по какво вземане - тогава по опис приемете наследството.Слънце възползвайте се от правото на отговор.
-
Pause - Активен потребител
Pause написа:ИЛ няма давност – вземането по него има щом е срочно 3 г. ако е присъдено със съдебно решение 5г и за други вземания пак 5 г./110и 111 ЗЗД/
през 2012 г март получавам Покана за доброволно изпълнение от съдия изпълнител ,( а бащата на сина ми имаше заем към ДСК който беше спрял да плаща приживе и ме беше помолил че ако идем до банкат аи се разпиша му удължават срока ,а аз съм станала гарант към заема ,без дори да подозирам) и в случея получавам покана да изплатя сумата натрупана с лихви
Извинявам се но не съм си довършила мисълта в поканата за доброволно изпъление към мен като поръчител аз си го плащам и до днес разсрочено на всяко 28 число ,а това което получих е към сина ми .извинявайте но съм толкова объркана че дори вече нз какво да мисля при първа възможност ще сканирам документите и ще ги приложа
- slance_f
- Нов потребител
Re: Re:
votpuska написа:Така описани, нещата изглеждат доста абсурдни. Да търсят вас като гарант - да, но да имат претенции към сина ви? Не съм запознат с тази наследствена пенсия, звучи доста странно. В писмата си ЧСИ-то не сочи ли някакви членове, разпоредби като основания? Най-добре сканирайте двете писма и ги качете тук, иначе така доста хаотично сте ги описали нещата и поне за мен е трудно да се ориентирам.
пише :
На основание чл.428 ал.1,изречение второ от ГПК,ви каня в 2 седмичен срок да си заплатя сумата......и прилагат изпълнителе лист .
- slance_f
- Нов потребител
Слънчо! като се подписваш значи си знаела ,независимо че не си чела зокумента дори да е на чужд език и си съгласна.Затова следва да докажеш обратното, ако намериш адвокат с такъв опит дела.Т.е. не си плащала понеже си мислила ,че подписваш съвсем друго действала си в състояние на заблуда предизвикана от съпруга ти.
Преди да вършиш такива неща питай адвокат ,както и като не се чувстваш добре не пиеш така хапчета защото както помагат така и навреждат.
Преди да вършиш такива неща питай адвокат ,както и като не се чувстваш добре не пиеш така хапчета защото както помагат така и навреждат.
-
Pause написа:Слънчо! като се подписваш значи си знаела ,независимо че не си чела зокумента дори да е на чужд език и си съгласна.Затова следва да докажеш обратното, ако намериш адвокат с такъв опит дела.Т.е. не си плащала понеже си мислила ,че подписваш съвсем друго действала си в състояние на заблуда предизвикана от съпруга ти.
Вижте явно не си разбираме
имам изпълнителен лист към мен като поръчител от 2012 г,който в момента не ме интересува защото него си го плащам ,а силно ме интересува изпълнителния лист който получих на 10.01.2013 г към сина ми който е на 7 години като качеството си наследник на баща си на дългове .имам два изпълнителни листа въпросите ми са насочени към листа който получих тази година за детето ми
- slance_f
- Нов потребител
В изпълнителният лист трябва да пише става ясно за вземането срещу кого е по какво вземане и др..
-
в изпълнителния лист пише че:
осъждам Г.П.гЕоргиев бащата на сина ми с ЕГН...............................да заплати сумата от ......
Утре 6те се постарая на имам копия от документите които да ка4а тук макар 4е нз как става но 6те разгледам
осъждам Г.П.гЕоргиев бащата на сина ми с ЕГН...............................да заплати сумата от ......
Утре 6те се постарая на имам копия от документите които да ка4а тук макар 4е нз как става но 6те разгледам
- slance_f
- Нов потребител
-
сега ще снимам изпълнителния лист но кажете ми как да го кача тук
- slance_f
- Нов потребител
опитвам се да го кача но неставаааа пффф
- slance_f
- Нов потребител