Здравейте! Нека първо Ви разкажа за какво става на въпрос и после да Ви попитам нещо. Отдавам под наем склад с пълномощно от майка ми и баща ми. Наемателя дължи 7 наема. Говорихме с него не иска да се изнесе от имота. Каза, че ще плаща, кога плаща кога не плаща до момента дължи 7 наема от февруари ще станат 8. Искам да Ви попитам ако подам заявление заявление по чл.410 ал.1 от ГПК, и в най-добрия случай не възрази в 2-седмичен срок. Мога ли да получа изпълнителен лист с който ми дължи парите и да го изгоня от имота ми, или ще получа само изпълнителен лист за парите?
Благодаря предварително.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мога ли да получа изпълнителен лист
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изпълнителен лист за вземане на пари.
Няма ли кой да каже нещо по темата?
- vladkom
- Нов потребител
Re: Мога ли да получа изпълнителен лист
vladkom написа:....... Мога ли да получа изпълнителен лист с който ми дължи парите и да го изгоня от имота ми, или ще получа само изпълнителен лист за парите? ....
Твърде вероятно нито едно от двете. Вие сте пълномощник и като такъв обема на представителната ви власт е ограничен от записаното в пълномощното.
Собствениците на имота могат да депозират заявление по 410, в резултат на което след известно време ще получат ИЛ само за размера на неплатените наемни вноски.
За освобождаване на помещението нещата стоят доста по-сложно ( зависи от клаузите на договора), последващи действия на наемодателя и иницииране на исково производство в последствие.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:vladkom написа:....... Мога ли да получа изпълнителен лист с който ми дължи парите и да го изгоня от имота ми, или ще получа само изпълнителен лист за парите? ....
Твърде вероятно нито едно от двете. Вие сте пълномощник и като такъв обема на представителната ви власт е ограничен от записаното в пълномощното.
Собствениците на имота могат да депозират заявление по 410, в резултат на което след известно време ще получат ИЛ само за размера на неплатените наемни вноски.
За освобождаване на помещението нещата стоят доста по-сложно ( зависи от клаузите на договора), последващи действия на наемодателя и иницииране на исково производство в последствие.
Благодаря много за полезната информация.
- vladkom
- Нов потребител
Не забравяйте да го призовете по адрес на регистрация, ако е фирма. В повечето случаи на адресите няма такава фирма и става по-лесно.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Не забравяйте да го призовете по адрес на регистрация, ако е фирма. В повечето случаи на адресите няма такава фирма и става по-лесно.
До колкото разбрах ако не се намери на адрес трябва да намериш къде може да се намери. И ако не се връчи не се зачита. Иначе наистина на адреса няма никой защото фирмата на които се води по търговски регистър я няма вече.
- vladkom
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|