Здравейте,
Възникна проблем и се надявам тук да получа отговор, който може да ми помогне - става дума за отпуснат от мен заем, без никакви документи (Запис на заповед, Договор за заем) и длъжника ми се покри.
Въпросът ми е - съществува ли законен начин, по който да си върна парите? Ситуацията е следната - разполагам с неговия адрес по лична карта, на родителите му, но се чудя какво да направя. И съм сигурен, че ако случайно го открия и му кажа да направим договор - ще откаже. Аз съм си виновен и въпроса ми е - има ли начин да си върна парите?
Знам, че темата е глупава, но вече се чудя какво да направя.
Благодаря Ви!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем със заем
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем със заем
Зависи какъв е размера на заема и от разни други неща и най вече дали сте решен до край за да си върнете парите. Начини за това има.
- neutralen
- Активен потребител
500 лв.
Да, решен съм докрай. Да кажем, че длъжникът ми упорито продължава да се крие. Какво следва да направим?
Благодаря, че се отзова!
Да, решен съм докрай. Да кажем, че длъжникът ми упорито продължава да се крие. Какво следва да направим?
Благодаря, че се отзова!
- bigbachez
- Нов потребител
В предвидени от закона случаи е допустимо да се доказват значими за правото факти със свидетелски показания, което се отнася и за договори до 5 хиляди лева, какъвто е твоя случай - твоя договор за заем е за 500 лв.
Само недей писа тук във форума, че нямаш свидетели, когато си давал парите на заем, или пък че няма свидетели, пред които заемателя да не е споделил, че е взел от теб пари на заем. Другото са технически подробности - адвокат, искова молба, съд и т.н.
Има и други начини, но за сега толкова.
Само недей писа тук във форума, че нямаш свидетели, когато си давал парите на заем, или пък че няма свидетели, пред които заемателя да не е споделил, че е взел от теб пари на заем. Другото са технически подробности - адвокат, искова молба, съд и т.н.
Има и други начини, но за сега толкова.
- neutralen
- Активен потребител
Имам свидетел.
Как ще действаме? Ако си върна парите - имаш почерпка от мен!
Как ще действаме? Ако си върна парите - имаш почерпка от мен!
- bigbachez
- Нов потребител
"Как ще действаМЕ ?..." Така зададен въпроса, означава, че искате да действаме заедно. За съжаление това е невъзможно по редица обективни причини. Аз ви посочих пътя - адвокат, искова молба, съд и т.н.
Следва да търсите адвокат от вашия град.
Следва да търсите адвокат от вашия град.
- neutralen
- Активен потребител
Неправилно се изказах.
Имате ли представа какви ще са ми разходите по адвоката?
Имате ли представа какви ще са ми разходите по адвоката?
- bigbachez
- Нов потребител
Адвоката, който наемете ще ви даде тази информация. Ако спечелите делото, Ответника ще бъде осъден както да ви върне парите, така и да плати разноските за адвокат.
- neutralen
- Активен потребител
Благодаря ви за отговора!
- bigbachez
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|