Здравейте
Оправдаха подсъдимия в наказателно дело,което аз се явих като частен тъжител.
Основната ми грешка бяха емоциите и че не се обърнах към професионалист,тъй като след като загубих делото го направих и ми стана ясно,че въпреки справедливото ми възмущение подобни дела са предварително обречени.
Грешен подход към проблема и т.н.
Станалото станало,направих си изводи и си взех поука.
Имам да възтановявам 1400 лв хонорар на защитата.
Въпросът ми е как законно без да пострадам аз и семейството ми максимално да протакам плащането,но така че държавата сама да бъде принудена да ми определи някакви вноски,докъто изплатя въпросните пари.
Жена ми е безработна,а мен ме усигуряват на 430 лв,живеем в собствен дом и имаме едно дете,нямаме друго движимо или недвижимо имущество на свое име.
Благодаря ви.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Загубено наказателно дело от частен тъжител
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Загубено наказателно дело от частен тъжител
Едната ти сламка е по чл. 454 ГПК - да искаш спиране на изпълнението в качеството си на длъжник ( внасяш 30% от размера и се задължаваш ежемесечно да внасяш по 10%) и така ще протакаш, протакаш- колко да протакаш?. Няма да е много.
Другия вариант е да оставиш СИ да запорира част от трудовото ти възнаграждение( 1/4 от него, защото имаш дете).
Не си в много изгодна позиция, защото стигне ли се до изпълнително дело дълът ти ще е набъбнал с поне още едни минимум 600лв. при образуването, а впоследствие при събирането на дължимите суми ще продължи да расте тази сума. Към финала, когато теглиш чертата, ще установиш, че за едните 1400лв. си платил поне 2200.
Само за справка, не е задължително да се вслушаш.
Другия вариант е да оставиш СИ да запорира част от трудовото ти възнаграждение( 1/4 от него, защото имаш дете).
Не си в много изгодна позиция, защото стигне ли се до изпълнително дело дълът ти ще е набъбнал с поне още едни минимум 600лв. при образуването, а впоследствие при събирането на дължимите суми ще продължи да расте тази сума. Към финала, когато теглиш чертата, ще установиш, че за едните 1400лв. си платил поне 2200.
Само за справка, не е задължително да се вслушаш.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|