начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Много ми е интересно

Много ми е интересно

Мнениеот tianko76 » 01 Апр 2013, 17:49

Питането ми е следното:в един парцел има 2 къщи.Моята е от вътрешна страна и преминавам покрай 1-та.Парцела не е мой а е на собственика на 1-та къща.Моята(вътрешната) е построена с купено право на строеж.И сега най интересното- след 1 месец очаквам ЧСИ да дойде и да описва имота(вътрешната къща).Има ли право собственика на парцела да не допуска ЧСИ ,с обяснението че това е негов имот и през него не може да се минава без разрешение?Примерно решение на съда или .....Знам че собственика на вътрешната къща има право да преминава за да си ползва имота,но ЧСИ не е собственик.Поне така си разсъждавам
tianko76
Младши потребител

Re: Много ми е интересно

Мнениеот bird_of_paradise » 01 Апр 2013, 18:23

Има светлина в тунела, но тя е от идващия влак.
Това с ПП няма да ви спаси. Никак.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот tianko76 » 01 Апр 2013, 19:25

bird_of_paradise написа:Има светлина в тунела, но тя е от идващия влак.
Това с ПП няма да ви спаси. Никак.

Какво имате предвид.Не мога да схвана.
tianko76
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 02 Апр 2013, 10:17

Разсъждавате неправилно- това право на преминаване няма да ви спаси. Без значение дали собственикът отказва или не - СИ ще стигне до вашия имот, защото законодателят е мислил по тея въпроси- вижте чл. 431 ГПК.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство