Става дума за молба за издаване на изпълнителен лист за въвод във владение, която молба районният съд не е уважил. Мотивира се с това, че представения заверен препис на решение на ВКС не е осъдителено по естеството си, а имало конститутивен характер.
Дава на молителката оказание, че само със заверения препис на решението молителката би могла да инициира въвод във владение в имота, без за тази цел да й е необходим изпълнителен лист...
Нима е възможно да се инициира изпълнително производство по въвод във владение в предоставено от съда за ползване семейно жилище от съдия изпълнител само с едно голо заверено копие на влязло в сила съдебно решение, без наличието на ИЛ, ако и това решение да е на ВКС???
На мен лично ми е много странно, но все пак съдия го е писал разпореждането за оставяне без уважение на молбата за издаване на ИЛ!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 23:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нима е възможно подобно нещо?
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Нима е възможно подобно нещо?
С решението на ВКС о отказа на РС - на консултация при адвокат за уточняване на действията Ви.
- rts
- Активен потребител
Re: Нима е възможно подобно нещо?
wedid написа:Става дума за молба за издаване на изпълнителен лист за въвод във владение, която молба районният съд не е уважил. Мотивира се с това, че представения заверен препис на решение на ВКС не е осъдителено по естеството си, а имало конститутивен характер.
Дава на молителката оказание, че само със заверения препис на решението молителката би могла да инициира въвод във владение в имота, без за тази цел да й е необходим изпълнителен лист...
Нима е възможно да се инициира изпълнително производство по въвод във владение в предоставено от съда за ползване семейно жилище от съдия изпълнител само с едно голо заверено копие на влязло в сила съдебно решение, без наличието на ИЛ, ако и това решение да е на ВКС???
На мен лично ми е много странно, но все пак съдия го е писал разпореждането за оставяне без уважение на молбата за издаване на ИЛ!
Стягайте частна жалба в сроковете и по реда на чл. 407 ГПК. Няма друг начин.
Решението на ВКС за предоставяне ползване на сем. жилище е окончателно, до промяна в обстоятелствата, която ще се отчете при друго дело, има изпълнителна сила и подлежи на принудително изпълнение по смисъла на чл. 404, ал.1 ГПК. То не е "друг акт" по смисъла на чл. 426 ГПК, за които не се издава изп. лист( това не е наказателно постановление, примерно ). Не вярвам дори, че обяснявам известни неща- тук и сега.
п.. не знам, какво става напоследък с това "развитие на правото", но това, което сочите не е аргумент против издаване на ИЛ, защото СР в частта за определяне режим на лични контакти е акт на спорна администрация, дори не е осъдително, ама се издава изпълнителен лист, защото е посочено в чл. 404 ГПК. Някой да е чел диспозитив - осъждам А да предаде детето С на В?!? - е, няма и да прочетете .... ( поне, докато не се развие пашкула и някоя какавида не напише и това, за да допринесе за кривотата на правото).
Това "право" загуби очарованието си.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|