начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

кредит

кредит

Мнениеот nedqlko_gatov49 » 21 Сеп 2013, 07:35

Имах заем, потребителски креди.Останах без работа и няколко месеца не съм плащал.Направих споразомение с адвоката на банката за равни месечни вноски.Плащам си редовно и ми остана сума 650лв.Реших да ги изплатя на веднъж и сеха ми казаха че освен това дължа пари на ЧСИ сума от 650 лв.Каква е тази такса, как се определя имат ли право да ми искат тези пари и как да постъпя.
nedqlko_gatov49
Нов потребител

Re: кредит

Мнениеот windlove » 21 Сеп 2013, 11:23

Не даваш достатъчно данни.
Получавал ли си Покана за доброволно изпълнение от съдебен изпълнител, че кредита ти е станал изискуем и е образувано изпълнително дело? Ако си получил да - това са таксите и разноските на съдебния изпълнител по съответното изпълнително дело. За това как се определя - има тарифа към ЗЧСИ и имат право да ти е искат. Вече за размера, зависи от сумата, която е имало да се събира и начислените и извършени действия по самото дело. Тук няма как да гадаем за точния размер и кое какво е.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
windlove
Потребител

Re: кредит

Мнениеот milley » 04 Окт 2013, 22:10

Най-вероятно човекът е плащал директно в банката, не е знаел, че има изпълнително дело вече. Малко е неясно, защото не вярвам да не е получавал ПДИ.
Ако е през съдия-изпълнител - да, дължат се такси.
milley
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство