начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

Запор на банкови сметки от ЧСИ

Запор на банкови сметки от ЧСИ

Мнениеот 101010 » 01 Ное 2013, 10:56

Здравейте, имам дело при ЧСИ, което ми запорира всички банкови сметки, въпреки че плащам редовно всеки месец. На молбата ми да бъдат отблокирани въпросните сметки беше отказано. От този месец започва превод на заплатата ми по банка, което означава, че сумите ще се трупат в банковата ми сметка без да мога да ги тегля, как да постъпя?
101010
Нов потребител

Re: Запор на банкови сметки от ЧСИ

Мнениеот boxko » 01 Ное 2013, 11:02

Отидете до банката, където получавате заплата, и поискаите да Ви изготвят удостоверение, че там получавате заплата.
След това отивате при чси-то и депозирате молба /като прилагате удостоверението/, в която молите да ви вдигнат запора върху банковата сметка. Споменете и че част от заплатата Ви е несеквестеруема.
ЧСИ-то следва да вдигне запора до размера на получаваната заплата. В идеалния правен свят работодателят Ви следва да продължи удръжките, а банковата ви сметка да е освободена до остатъка от заплатата. Всичко над нея ще се преведе по сметката на ЧСИ.
boxko
Потребител

Мнениеот 101010 » 01 Ное 2013, 11:09

Нямам официално направен запор върху заплатата, сумата, която внасям е по устна договорка между мен и ЧСИ. По другата ми банкова сметка получавам детски, в отговора на ЧСИ по моята молба ми беше обяснено, че те са освободени от запор и мога да си ги тегля на каса в банката и сметките ми няма да бъдат отблокирани, въпреки че представих извлечение от банката, че по въпросната сметка постъпленията са освободени.
Не виждам къде е логиката, да плащам и всичките ми сметки да са запорирани.
101010
Нов потребител

Мнениеот boxko » 01 Ное 2013, 11:13

Логиката е, че тази банкова сметка стои като обезпечение, в случай че откажете да плащате. Това, че внасяте доброволно някаква сума, не означава спиране на изпълнението.
Не се плашете толкова от запора. Гледайте да не влизат странични суми в тази банкова сметка и по-бързичко си изчистете задължението, за да не ви работят много, много делото, че всяко действие на ЧСИ-то струва пари, които вие плащате.
boxko
Потребител

Мнениеот 101010 » 01 Ное 2013, 11:18

Благодаря!
101010
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство