начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Издръжка ( студентска)

Издръжка ( студентска)

Мнениеот valantain » 20 Фев 2014, 18:38

Здравейте, ще разкажа на кратко случая за да не сте в необрано лозе. Преди години, т.т. 2010г. предприех иск срещу биологичния ми баща за студентска издръжка за една година назад и съответно докато завърша образованието си (до навършване на 25г. възраст). Тежък процес, но го спечелих. Адвокатката ми допускаше елементарни пропуски, може би е от незнание или претовареност от много дела, както и да е. Продължих сама делото, понеже не съм в родния си град, писах и изпращах абсолютно всичко по пощата (молба дали притежава някакво имущество, било то движимо или недвижимо,дали има трудов д-вор и т.н). Никакви отговори не получавах,звънях по телефона им в деловодството,казваха ми ама вие нищо не разбирате познаваме те,баща ти,доста грубо се държаха и ми отговаряха, че е безработен,имал къща но я прехвърлил на другото си дете и куп глупости. Този човек е никой за мен,това че се води в у-нието за раждане като баща, не означава че е в качеството си на такъв. 10години майка ми е водила дела с него на времето за издръжка, принудително му я удържаха от трудовото възнаграждение и беше 20лв. Най-дългия ми контакт с него беше в продължение на 4-5г. т.т бях на 14г. и много исках да го видя,нищо не ми трепна но най много ходех на село заради дядо ми,след това той почина и спряхме всякаква връзка с него. Той има втори брак с едно дете,не поддържам контакт и с него. От 2010г. предприемах нужните действия до 2011 и нищо не получавах в моя полза, нито ми изплащаше нещо. Решението за издръжката е 60лв. за една година назад и докато завърша образованието си. От 2011г. спрях да се занимавам с това дело. Днес получих съобщение, че присъединяват държавата в лицето на НАП, че дължал няколко хиляди лева. Обадих се до деловодството и ме заляха с толкова грубо отношение,че кво да ви кажа просташка работа,липса на култура. Деловодителката ми казва ами да присъединили са се към Вас, ама вие нищо не разбирате нищо не правите при 2000дела мисля, че каза да се занимаваме и с вас. Много ме дразнят, нямат никакви обноски. Така или иначе в крайна сметка нищо не получих от материална гл. т. но от морална все трябва да му тежи. За мое щастие имам втори баща, той ме отгледа и какво ли не неправи за мен, че го чувствам като истински,обаче понеже съм пълнолетна не мога да си сменя бащиното име, но няма как по нашата система няма такъв регламент, който да го позволява. И в крайна сметка реших, че няма смисъл да се занимавам, излишно да се напрягам след като и нищо положително не се случва,въпреки че е осъден. Това са си негови хора познати. Предстоят ми изпити и държавни след време, сега се заех с един научен проект,просто не искам да се вкарвам в някви лоши мисли. Та мислълта ми беше нали изп. производство се прекратява след 5г. давност или не след като НАП са се присъединили? Благодаря предварително.
valantain
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство