Здравейте, ще помоля за вашите мнения и съвети относно закупен от мен апартамент, за който в последствие разбирам, че е обявен на обществен търг.
Апартамента е закупен от мен на 29.11.2011 от пълномощник(тъщата) на продавача(Л.В.), който уж бил извън страната. Апартамента го купувам чрез брокерска къща като си сключвам договори с тях и тн. На сделката присъства брокерката и адвокатка с която имам подписан договор за правна защита и съдействие, като тази адвокатка не съм я наемал лично и предполагах, че е доведена от брокерката. Общо взето купувайки чрез брокерска агенция си мислех, че всичко трябва да е наред.
Така вече лятото 2013 идва някакъв човек за оглед на апартамента и разбирам от него че апартамента е пуснат на търг, като вече има няколко минали търга още от 2012. Потърсих си веднага адвокат, това което направи той е да пусне тъжба за измама.
Сега да обясня ситуацията по хронология, 2002г. Л.В. закупува жилището от К.К. който е едноличен собственик на капитала на фирма и имота е включен към него. Като трябва да уточня че двамата имат роднинска връзка и продажбата явно е наужким за скромни пари. Фирмата е обявена в несъстоятелност 2008г и постъпва искова молба. 14.05.2010 Решение на Съда за обявяване на сделката за нищожна. Тука се намесвам аз 29.11.2011г закупувам жилището. 15.12.2011г влиза в сила Решението на съда за обезсилване на сделката от 2002г. и имота е включен в масата на несъстоятелноста.
Това което получихме в отговор на тъжбата от прокурора е постановление за отказ за образуване на досъдебно производство. Мотива беше че, в момента на сделката ми с Л.В. той е бил пълноправен собственик на имота. С адвоката ми обжалваме в момента... обаче на мен ми се струва че не вървим в правилната посока и си мисля че трябва да сменя адвоката, защото досега не е направил нищо освен да пусне една тъжба и последвало обжалване, а ми взе сумати пари. В крайна сметка го питам аз кой е собственик на апартамента той ми казва - ти. Е защо се получава така че ми продават апартамента, не мога ли по някакъв начин да спра тея търгове или да доказваме собственост. В обявата пише "Към настоящия момент имотът е във владение на трето лице и съответно синдика не може да въведе във владение бъдещият купувач. " това аз си го тълкувам като че продаваш нещо за което имаш право да го продаваш ама не е твое.
Моля помагайте със съвети и предложения, защото изход от ситуацията виждам само чрез продажбата му .
- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продават апартамента ми на обществен търг
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Продават апартамента ми на обществен търг
Смени адвоката.
- barakuda
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство