Здравейте,
Получих писмо - покана от банка за погасяване на задължения по кредит.
Става въпрос за ТРАНСКАРД / кредитна карта с лимит 2000 лв./ И това се случва преди 2006 година. Още когато ТРАНСКАРД се обслужва от ЕВРОБАНК АД. В последствие от 25.04.2006 година , със закупуването на ЕВРОБАНК от банка ПИРЕУС вероятно са прехвърлени задълженията ми.
За съжаление всички документи са изгубени . И сега получавам това писмо за задължения от 35 лв. главница и 66 лева просрочени лихви.
Невярвам да не съм си платил сметките , може сумата да е от такса обслужване на картата.
Та въпроса ми е , как да процедирам. Има ли давностен срок това задължение.И ако -ДА , какво да направя за да не ме притесняват повече от банката.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покана за погасяване на задължение
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Покана за погасяване на задължение
radko_bg написа:Има ли давностен срок това задължение.И ако -ДА , какво да направя за да не ме притесняват повече от банката.
Moже и да има, може и да няма. Най-лесният отговор е: "Да платите и всичко ще приключи".
Ако не ви се плаща (но наистина сте изгубил всякакви документи за тази карта" - чакайте да ви образуват ИД.
Картата закрита ли е? Ако не е, какво сте чакал до сега?
Ако е - на какво основание ви търсят суми?
Съобщение за цесия (или за промяна на кредитора) получавал ли сте някога?
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Сега за първи път получавам такава покана
до колкото си спомням срокът на действие на картата беше две години
Чакайки да ми образуват това "ИД" , ще текат лихви прадполагам
и докога да ги чакам ? Минали са не малко години
до колкото си спомням срокът на действие на картата беше две години
Чакайки да ми образуват това "ИД" , ще текат лихви прадполагам
и докога да ги чакам ? Минали са не малко години
- radko_bg
- Нов потребител
Идеята въобще не е да чакате.
Проверете най-напред изтекъл ли е договорът за кредитната карта и дали сте погасил всичко по нея.
Ако сте платил, вижте на какво основание ви търсят горната сума.
Ако наистина не е платена, съветвам ви да я заплатите и да изискате разписка за това, след което да закриете картата. Чакането на изпълнително дело (ИД) ще ви натовари с разноски пред съд, които ще са минимум х 3 на това, което имате да плащате в момента.
Проверете най-напред изтекъл ли е договорът за кредитната карта и дали сте погасил всичко по нея.
Ако сте платил, вижте на какво основание ви търсят горната сума.
Ако наистина не е платена, съветвам ви да я заплатите и да изискате разписка за това, след което да закриете картата. Чакането на изпълнително дело (ИД) ще ви натовари с разноски пред съд, които ще са минимум х 3 на това, което имате да плащате в момента.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
М даа
ако беше действаща тази карта , трябваше да ми удържат всяка година такса за обслужване и определено "главницата" нямаше да е 35 лева / съответно и лихвите / затова мисля че срока на действие на картата е приключил и има неплатена такса обслужване за една година плюс лихвите по нея досега
За този вид задължения няма ли давност
Но щом съвета е да си платя и да не се занимавам повече .. май ще ви послушам
Някой да има друго решение на въпроса
Поздрави !
ако беше действаща тази карта , трябваше да ми удържат всяка година такса за обслужване и определено "главницата" нямаше да е 35 лева / съответно и лихвите / затова мисля че срока на действие на картата е приключил и има неплатена такса обслужване за една година плюс лихвите по нея досега
За този вид задължения няма ли давност
Но щом съвета е да си платя и да не се занимавам повече .. май ще ви послушам
Някой да има друго решение на въпроса
Поздрави !
- radko_bg
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|