начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Обезпечение на бъдещ и текущ иск.

Обезпечение на бъдещ и текущ иск.

Мнениеот mamarinov » 31 Яну 2019, 19:36

Здравейте.
Поисках обезпечение на бъдещ иск чрез запор на банковите сметки на бъдещия ответник в банки по приложен списък. Съдът ми уважи молбата, но в обезпечителната заповед е изброил само 6 от банките (в списъка бяха окло 30). ЧСИ установи, че ответникът няма сметки в тези банки. Чрез самостоятелно проучване установих в коя банка има сметки. Междувременно делото вече е образувано, чакаме отговора на исковата.
Въпросът ми е: мога ли сега да искам наново обезпечение, вече по чл. 389, а не по чл. 390 от ГПК, като изрично поискам за правилната банка?
Всъщност ясно е, че мога. По-скоро дали съдът би го уважил? А и това са си нови разноски - за адвокатски хонорар, за ЧСИ ... накрая като поискам да ми се присъдят разноските и по две обезпечителни производства, дали ответникът може да възрази за прекомерност или че са извършени излишни действия?
mamarinov
Младши потребител

Re: Обезпечение на бъдещ и текущ иск.

Мнениеот miko_pk » 31 Яну 2019, 22:20

Нещо за 40 лева държавна такса ли се стискаш или само така изглежда от страни. Гаранция плати ли?
Ако си подал, като пълен балък, списък с всички възможни банки, много ясно, че половината няма да бъдат включени в обезпечителната заповед. Демир Банк/сега търговска банка Д/ и ТЕ-ДЖЕ ЗИРААТ БАНКАСЪ или СИТИ банк. Или половината гръцки банки, които вече не съществуват или Стопанска инвестиционна и ред други примери. Скоро и SG ще се влеят в списъка. Според мен ще ти откаже, особено ако я гледа същия състав. Нямаш обезпечителна нужда- вече си обезпечен
miko_pk
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство