начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Авторски права върху програма

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Авторски права върху програма

Мнениеот dkoleshev » 02 Дек 2008, 11:52

Здравейте,

За съжаление не открих отговор или предишно запитване по този въпрос. Занимаваме се с организиране на фирмени уикенди известни като тиймбилдинги. През 2007 година разработихме няколко зимни програми и бяхме първите, които предложиха в БГ подобна програма. Явно конкуренцията ни е проучила веднага и ето тази есен в един новоизлюпен сайт открихме изкопирани наши оферти и програми дума по дума без дори да си направят труда да променят нещо.

Какво може да се направи по въпроса? Могат ли да се предявят някакви искове и как е най-разумно да се постъпи в този случай? Не сме патентовали нито една от програмите си, но сме пускали оферти до други фирми още през 2007 и бихме могли да докажем по този начин произхода.

Благодаря предварително
Димитър Колешев
dkoleshev
Нов потребител

Re: Авторски права върху програма

Мнениеот dkoleshev » 02 Дек 2008, 13:49

Въпроса не е дали да си платим, а има ли смисъл да се занимаваме с този проблем. Не искам да ми решите казуса тук в тази тема, а да ми кажете към кого да се обърнем за по-нататъшни стъпки и какво да очакваме, че може да се случи, ако започнем да се съдим. Пределно ми е ясно, че интелектуалната собственост в бг не е защитетена, затова повдигам тук тази тема, а не отивам при първият срещнат адвокат.
dkoleshev
Нов потребител

Re: Авторски права върху програма

Мнениеот narina » 02 Дек 2008, 14:04

Неправилно е да считате, че интелектуалната собственост в БГ е НЕзащитена.... Може би е по-трудно защитима поради естеството си, но все пак защитима.
Считам, че имате основание да се обърнете към адвокат, специалист по авт.право. Той ще прецени и шансовете за успех, след като се запознае с всички факти.
Аз лично считам, че имате такива, но мнението е на студент.
Аватар
narina
Потребител

Назад към Интелектуална собственост