начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

необходими ли са визи за ЕС на постоянно пребиваващи чужденц

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

необходими ли са визи за ЕС на постоянно пребиваващи чужденц

Мнениеот irinacaneva » 01 Авг 2009, 23:39

Здравейте!
Бихте ли ми дали информация,дали мога да пътувам в държави-членки на ЕС само с лична карта след като имам статут на постоянно пребиваващ чужденец в РБ?
:?
irinacaneva
Нов потребител

Re: необходими ли са визи за ЕС на постоянно пребиваващи чужденц

Мнениеот nikiboy » 18 Авг 2009, 20:43

Постоянно преиваващият чужденец с Р България се лигитимира пред държавните органи с Национален паспорт + лична карта на постоянно пребиваващ в Р. Бъгария чужденец.
Така че само с ЛК не можете.

А въпроса ви вероятно е, дали имате нужда от виза примерно да минете през Румъния до Германия ! :wink:

Отговор - ако сте съпруг/а на БГ или родител на БГ който пътува с Вас на всяка граница мисля че ще ви пуснат за макс 5 дни да пребивавате в държавата заедно с гражданинът на ЕС ( съпруг, дете и т.н. ), но без основание например Руски гражданин с пост. преб. в РБ да отиде на почивка до Германия без виза -отговорът е Не.
nikiboy
Потребител

Назад към Гражданство