начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

моля помогнете със съвет за пребиваване на американец в БГ

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

моля помогнете със съвет за пребиваване на американец в БГ

Мнениеот lileto15 » 21 Сеп 2009, 20:22

Здравейте,

Моля за помощ по следния казус. Мъжът ми е американски гражданин. Сключихме брак преди 4 месеца. До момента той има разрешен престой на основание на това, че през последните 2 години е в България като работещ по трудов договор с работно разрешително. Разбирам, че при смяна на основанието трябва да искаме отново престой, а преди това да му се издаде виза тип Д.
Да обаче, аз съм в напреднала бременност и съпруга ми не иска да пътува и да прекарва месеци в Америка, за да чака тази виза.
Според Вас възможно ли е да искаме удължаване на престоя със 6 месеца, по семейни и хуманитарни причини и след като се роди детето, дай Боже всичко да е наред, да поискаме постоянен престой на основание чл. 25 т.4.

Благодаря предварително на всички, които помогнат със съвет.
lileto15
Нов потребител

Re: моля помогнете със съвет за пребиваване на американец в БГ

Мнениеот nikiboy » 21 Сеп 2009, 22:53

Всичко е възможно -
имате пълното право да подадете МОЛБА до Миграция, въпроса е, дали началника на место ще я удобри.
nikiboy
Потребител

Назад към Гражданство