начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Защо ми променихте заглавието на темата?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Защо ми променихте заглавието на темата?

Мнениеот адвокатката Петрова » 28 Дек 2002, 22:39

Бях написала "Що за помияр сте, адвокат Димитров"?
Във всички цивилизовани страни, това е определението за тези които принизяват достойноството на професията до семкаджийство.
Айде стига цензура.
адвокатката Петрова

Re: Защо ми променихте заглавието на темата?

Мнениеот webmaster » 29 Дек 2002, 01:59

Защото:

1. На общоупотребимия български език "помияр" има значение, твърде далеч от "лице, което принизява достойнството на определена професия" и при всички случаи това значение е обидно и унизява достойнството на лицето, към което е отправено обръщението;
2. В България има няколкостотин адвоката с фамилия "Димитров" и виждайки заглавието на темата Ви мнозина от тях биха почувствали засегнато достойнството си много преди да отворят темата и прочетат за какво става въпрос.

Моля, запознайте се с Условията за ползуване на LEX.BG (Синята лента в средата на първа страница на сайта) и по-специално чл. 10 от тях.

Желанието ни в никакъв случай не е да цензурираме участниците във форума; това, към което се стремим е в дискусиите във форума на LEX.BG да се спазват добрия тон и определена етика. Вярваме, че мненията Ви не биха загубили от своята стойност и значимост, ако квалификации като "помияр" бъдат спестени в тях.

Като се надявам да съм отговорил достатъчно аргументирано на въпроса Ви, оставам

С уважения:
Webmaster
webmaster

Мнениеот Myhesta brada » 29 Дек 2002, 12:36

Izwinqwajte kolega 4e se nameswam ,no spored men podoben ezik mevdu adwokati ne e dostoen i syshto priniziava profesiata. Kolkoto d0 dejstviata na poso4enia subekt, te govoriat sami za nego i bez da se izpolzvat epiteti...
Myhesta brada

Мнениеот адвокатката Петрова » 29 Дек 2002, 12:47

OK! :)
Приемам обяснението ви. Извинявам се на другите няколкостотин адвокати с името "Димитров".

Разбира се поддържам мнението си, че подобен дъмпинг е помиярско поведение.
Дисциплинарният съвет нехае, така че поне тук да си кажем каквото мислим.
адвокатката Петрова

Мнениеот Zoro2 » 29 Дек 2002, 23:14

Днес гледах серия от популярен сериал.("Ани Мак ....")
Един от съдружниците в адвокатска кантора нарече колежката си ".........!".
А тя му отвръща "Адвокат!!!".
Zoro2

Назад към Общи дискусии