начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Колко би струвало дело за..

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Колко би струвало дело за..

Мнениеот Людмила » 15 Яну 2004, 11:25

Бих искала да подам съдебен иск, срещу преподавател, който отказа да завери семестъра ми! Случаят е следният: при него имаме 7 занятия по 3 учебни часа, той самият в началото ни обясни, че който има повече от 2 пропуснати занятия, няма да получи заверка. Аз имам 2, но според него имам 3, едно мое 15 минутно закъснение за първия час отчита като за цяло занятие! Има няколко противоречия:
1. Последната седмица закъснях също и той ми писа отсъствие, но в същия ден друг колега дойде след началото на третия час и отсъствието му беше извинено! Тогава преподавателят заяви, че това ми е трето отсъствие, но след като следващата седмица го отработих, ми каза че това било четвърто!?!?
2. Има колега, който има 3 отсъствия и е получил заверка!
3. Отказва да погледне тетрадката ми, в която съм водила записки, а друг начин да се докаже дали съм била или не - няма, освен неговите списъци , които той си пише сам и както си иска, ( не е пускал списък , на който да се подписваме)
Има и други подробности относто арогатното му държане и това как жените инженери , които нищо незнаели и завършвали, стават или шефове на 90 мъже, или мъжете си ги подхвърлят за общо ползване и той затова на мен заверка няма да ми даде!
В крайна сметка ме итересува колко пари би излезнало и колко време ще отнеметова дело, и има ли шанс да бъде спечелено!
Людмила

Re: Колко би струвало дело за..

Мнениеот valeri » 15 Яну 2004, 14:24

ЗДРАВЕЙТЕ,
ОПИСАНОТО СОЧИ,ЧЕ СТЕ ЖЕРТВА НА ДИСКРИМИНАЦИЯ.
ПРЕДПОЛАГАМ,ЧЕ НЕЩАТА МОГАТ ДА СЕ РЕШАТ И БЕЗ ДЕЛО.
В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ СА ВИ НЕОБХОДИМИ НАЙ-МАЛКО 300-350 ЛВ. И ЧАКАНЕ 2-3 ГОДИНИ.
ЗА КОНТАКТИ-VALERII@TOP.BG
valeri
Младши потребител

Мнениеот ,,,,,,,,,,,,,,, » 15 Яну 2004, 14:51

По-ефективно сторед мен ще бъде ако изложите случая пред академичен съвет направо декана на университета. Закъснение от 15 мин. за 3 часа не ми се струва достатъчен довод да се счита незаверено цалото упражвение.
Аз лично имах един подобен случай и трябваше да представя всичките си записки - накрая се случи така, че при поредния разговор асистентите бяха в стаята - веднага обърна нещата казвайки, че нещата не са на лична основа, а за мое добро. Ще умра то смях. Така или иначе мисля че нещата ще се разрешат на административно ниво. Ако искате да вземете обезщетение и водите дело е по-сложно - направете сметка кой курс сте и дали няма да се окаже невъзможно дипломирането ви заради текущото дело и хиляди други главоболия .
,,,,,,,,,,,,,,,

Мнениеот Людмила » 16 Яну 2004, 13:26

Благодаря за проявеното внимание, но явно е ще е по добре да прекъсна! Такъв темерут не може да съществува:) Дори и Декана не успя да помегне, "човекът" бил казал , че няма да даде и това е!?!? :) Щом и Декана каза, че единственият начи е да си търся правата по съдебен път, но .... ( остана да предположа сама какво е това Но), явно е по добре да се откажа!
Людмила

Назад към Общи дискусии