начало

244 кандидати са допуснати до външния конкурс за административните съдилища 244 кандидати са допуснати до външния конкурс за административните съдилища

попечителство над дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

попечителство над дете

Мнениеот M.Angelowa » 25 Сеп 2004, 16:08

Здравейте! На делото по развода, който е в сила от скоро, разделиха синовете ми, като присъдиха едното дете на мен, а другото на баща му. Искам да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен проблем, а именно да се присъди дете на баща без доходи, почти алкохолик и душевно нестабилен. Същият този т.нар. "баща" сега прави всевъзможни опити да ми отнеме правата и над малкото дете. Как да постъпя, как да защитя детето си, има ли закони, които да ми помогнат. Някой знае ли за асоциация, защитаваща децата? Вече не вярвам в правосъдието след тази гавра със семейството ми. Моля, помогнете ми!
M.Angelowa

Re: попечителство над дете

Мнениеот Гери » 25 Сеп 2004, 16:11

Ами нападението, ще е най-добрата ви защита. Заведете дело за промяна на режима и искайте от съда да предостави упражняването на родителските права на вас. Странно, нямахте ли адвокат, как така съда ще присъди дете на алкохолик и без доход, изненадана съм...
Гери

Мнениеот M.Angelowa » 25 Сеп 2004, 17:07

Мила Гери! Точно затова писах, че вече не вярвам в правосъдието. Много е дълго за разказване, но това е факт - отнеха ми едното дете. Имах адвокат, но той не ме защити така както би трябвало, дори разбрах по-късно, че от двете страни адвокатите се бяха договорили. Представете си какво е това за една майка. Дано не се случва с никой. Уверен си в правотата си, казваш си, че фактите са на твоя страна, а в крайна сметка се прибираш в къщи без детето си и не можеш да осъзнаеш какво е станало. Преди не бях чувала за подобни случаи, но сега излиза, че аз съм сред малцината, препатили по този начин.
M.Angelowa

Мнениеот V.V.D. » 26 Сеп 2004, 15:39

Можете да се обърнете към отдел "Закрила на детето" при Дирекция "Социално подпомагане". Такива отдели има във всяка община. Ще Ви е от полза, ако решите да заведете дело за промяна на режима, защото това е единствения начин, след като има вече решение. Странно е, защото отделът по настоящ адрес на децата е следвало да изготви социален доклад и изрази становище на кого от родителите да бъдат предоставени родителските права, с оглед интересите на децата. Проучват се материално битови условия, родителски качества, доходи и т.н.

Закон за закрила на детето:
Право на закрила
Чл. 10. (1) Всяко дете има право на закрила за нормалното му физическо, умствено, нравствено и социално развитие и на защита на неговите права и интереси.
чл.15, ал.6 При всяко дело съдът или административният орган уведомява дирекция "Социално подпомагане" по настоящия адрес на детето. Дирекция "Социално подпомагане" изпраща представител, който изразява становище, а при невъзможност предоставя доклад.
чл.21, ал.1, т.15. в случаите по чл. 15, ал. 6 изготвя писмени доклади и становища; уведомлението трябва да съдържа: предмета на производството; страните, които участват; конкретната задача, формулирана служебно или въз основа на искане от страна в производството; срок за изпълнение, който не може да бъде по-кратък от 14 дни от получаване на уведомлението в дирекция "Социално подпомагане"; преди представянето на искащия орган с доклада се запознават родителите на детето или лицето, полагащо грижи за него.
V.V.D.

Мнениеот Гери » 27 Сеп 2004, 17:04

Здравейте г-жо Ангелова,
за съжаление съм склонна да повярвам на твъурденията ви, но тук не е виновно правоъдието... Решението на съда почива на базата събраните по делото доказателства, пасивното поведение на колегата, или поведение, което не защитава вашия интерес води до едно... и това вече е факт.
Не бива обаче да се отказвате, сменете адвоката! Не всички колеги са недобросъвестни и пренебрегват интереса на клиента... като предпочитат своя личен интерес.

Успех!
Гери

Назад към Семейни казуси