начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

земята ни е 8 ст. на кв.метър - така определи закона

Казуси за недвижими имоти

земята ни е 8 ст. на кв.метър - така определи закона

Мнениеот eivanova72 » 11 Окт 2005, 19:50

Здравейте!
Държавата отне земята/4,8 дка гори/ на майка ми и иска да ни обезщети с 401 лв. в компенсаторни бонове. Общинската поземлена комисия твърди, че няма общински фонд земя, за да ни обезщети и затова ни предлага компенсаторни бонове.Цената на земята ни Общинската служба по Земеделие и гори определя съгласно чл. 36 ал. 2 от ЗСПЗЗ във връзка с Наредба за условията и реда за установяване на текущи пазарни цени на земеделските земи. Прочетох доста съдебна практика, но така и не открих някой със сходен казус да е спечелил дело на база доказване, че това не е пазарната цена на земята чрез вещо лице.
Адвокатът ни твърди, че ще спечелим, но аз не съм уверена след като днес прочетох в АПИС решения и на ВАС.
Някой имал ли е такъв казус и на какво се е основал, какви доказателства е представил.

Ще съм Ви благодарна за всяка насочваща мисъл. :idea:
eivanova72

Strani`en hod

Мнениеот Ant » 11 Окт 2005, 21:40

Един малко по-бавен и страничен ход е, да обжалвате самата наредба пред ВАС... по ЗВАС и ЗАП.
Ако имате време.
:)
Ant

Мнениеот eivanova72 » 12 Окт 2005, 11:41

Да, за това не сме се сетили, благодаря!
eivanova72

Назад към Имотни казуси