начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

Трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудов договор

Мнениеот didi2 » 25 Сеп 2006, 10:43

Сключила съм трудов договор с фирма по чл.70/не е упомената ал. или т./ за 6 месеца.
Но не съм доволна нито от условията, нито от фирмата.
Мога ли да прекратя договора си без предизвестие?
И още нещо-трудовата ми книжка е в работодателя, въпреки подписаната от мен декларация, че не желая да се съхранява в досието ми. А сега твърдят, че не е при тях.
Помагайте-какво да предприема?
didi2
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 25 Сеп 2006, 11:01

Здравейте,

За да прекратите договора си без предизвестие е необходима срока за изпитване да е уговорен в полза и на двете страни. При положение, че уговорката е в полза на работодателя то вие можете да прекратите договора си с едномесечно предизвестие. Ако не искате да чакате един месец, тъй като условията не ви удовлетворяват, то за да напуснете веднага ще дължите обезщетение за неспазено предивестие в размер на едномесечното ви брутно твъдово възнаграждение уговорено в трудовия договор.

Повече информация относно договора с клауза за изпитване можете да прочетете тук: http://lex.bg/members/monteskio/

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Трудово право