начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

Трудово правни въпроси

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудово правни въпроси

Мнениеот matrici » 08 Яну 2007, 21:08

Работих като детска учителка,като бях назначена за една година.
В средата на месец септември,2006г. договорът ми изтече и не беше
подновен.На мястото,което освободих бе назначена друга колежка.
Аз отидох на борсата.В началото на м.ноември ме назначиха на работа
отново като детска учителка в друга детска градина, като заместник
за срок-6 месеца.
В края на 2006г. на учителите бяха дадени пари за закупуване на работно облекло по 160лв на човек,а след това и 13-та заплата.
На мен ми отказваха пари за работно облекло и 13-та заплата пора-
ди това,че работя в момента като заместник.
Въпросите ми са:
1.Имам ли право на парите за работно облекло и за 13-та заплата?
2.Ако имам право на тях,от къде трябва да ги получа-от градината,
в която работих една година-до средата на м. септември,или от тази,
в която работя сега?
matrici
Младши потребител

Мнениеот marter » 09 Яну 2007, 09:52

:wink: Работникът, при срочен трудов договор има същите права, както на безсрочен.
marter
Потребител

Мнениеот matrici » 10 Яну 2007, 19:53

marter написа::wink: Работникът, при срочен трудов договор има същите права, както на безсрочен.

Благодаря,но на втория въпрос не получих отговор.От старото ми работно място ми отговарят,че пари за работно облекло е получила
колежката, назначена на освободеното от мен място.От новото ми работно място пък казват,че нямам право на тези пари,тъй като съм била за времето от14.09.2006г. до04.11.2006г. на борсата и по този начин ми се прекъсвала работата.Затова аз не зная как да постъпя-получава се така,че ме въртят в омагьосан кръг.А става въпрос за около 180лв.,които за мен не са малко.Като компромисен вариант от новото работно място ми предлагат 8лв. за 13-та заплата за времето от 04.11.06г.до 31.12.06г. На колежките раздадоха по 100лв.Детски-
те градини,за които става въпрос са в една община и се управляват
от един отдел Образование.
matrici
Младши потребител

Назад към Трудово право